The Voices - The Sound of Young America (2007)

Label: My Kung Fu!

1. The Sound of Young America (5:16)
  2. I'll Always Be Within You When There's No One Left Inside (7:51)
  3. Second Wave (3:43)
  4. You Shared a Smile I Thought Was True (4:06)
  5. Broke a Heart I Gave to You (8:56)
  6. Don't Let Go (6:54)
  7. Love (5:51)
fastpulseboy
ontzettend fijne nu-gazing plaat.
klinkt als.......slowdive, my bloody valentine, spacemen 3.
dus prettige kost.

avatar van KampF
Ik zal em testen =)

fastpulseboy
na een paar keer luisteren nog steeds cool....
eerste nummer doet me erg denken aan chapterhouse (breather), daarna gaat het tempo wat omlaag; tweede en derde nummer is my bloody valentine modus. Vierde nummer is een stuk rustiger meer richting slowdive. vijfde nummer is spacy psychedelica...en klinkt heel erg als spacemen3. In die stijl gaan ze nog even door en klinkt het zesde nummer dus al een vroege spiritualized...Het laatste nummer blijft laag qua tempo maar de fuzzy gitaren zijn weer volop aanwezig....
al met al een plaat met een wat vreemde opbouw (of afbouw) maar wel erg smakelijk.

ik ga hem ook testen

Van wikipedia:

"The Voices were an R&B singing group of the early 1990s. The group consisted of members Monique Wilson, Arike Rice, and sisters LaPetra and LaToya McMoore."

Ik wil hem ook wel eens testen.

avatar van Dielie
ik hem hem gekocht, prachtige, sfeervolle hoes, hopelijk is de plaat minstens evengoed, van de twee tracks die ik heb gehoord was het alleszins lekker lekker

Dielie schreef:

heel mooi....
de mijne staat in bestelling-

avatar van Dielie
ik laat hem een beetje rijpen in de kast, de interesse om hem opnieuw en opnieuw te draaien ging vlug naar beneden, jammer, want bij de eerste luisterbeurt vond ik hem fantastisch

Ik vind hem dus niet.

tondeman
Ik vind hem zeker niet slecht, maar kreeg onder het luisteren steeds de neiging de echte MBV of SPacemen 3 op te zetten.

avatar van Gajarigon
Met dank aan fastpulseboy nu toch bemachtigd. De My Bloody Valentine momenten zijn erg goed, de 'sound' is zeker aangenaam. Spijtig genoeg is een nummer als "...You Broke a Heart I Gave to You" net iets te sloom/monotoom om me te blijven boeien.

Woutt
Erg leuk album. Het eerste nummer vind ik niet geweldig maar daarna is het zeer zeker genietbaar. Bedankt voor de tip!

avatar van Dielie
ik heb hem klaarliggen om nog eens te draaien, hopelijk met toch iets meer succes eerlijk gezegd,

halleluja

fastpulseboy
Tijdje niet meer gehoord, maar op deze fijne zondagochtend knalt deze plaat weer lekker mijn oren in. Goeie houdbaarheid blijkt maar weer.