Degelijke Split EP van Cdatakill, samen met de mij verder onbekende Abelcain. Muziek die z'n roots kent in de drum & bass, maar wel meer te bieden heeft.
De dnb invloed is het best te horen in de Abelcain tracks, al worden wel wat meer gedistorte en soms hardere samples gebruikt, en is het geheel iets kalmer qua tempo. "Kissing Ice" is het minste nummer van de EP, met een paar irritant lelijke melodiesamples, en het geheel heeft een nogal onafgewerkte indruk. Gelukkig is "This Dream ..." een stukje beter, met wat meer controle over de ritmes en opbouw, en een betere sampleselectie. "Canto V" is de andere kant van Abelcain (die ook bij Cdatakill te vinden is), met donkere, grauwe dark ambient drones die uitmonden in een noise-achtige track. Een goed sfeernummer.
Cdatakill brengt de kwalitatief betere muziek op deze EP, en toont dat hij iets bekwamer kan omspringen met de mix van verschillende stijlen. "Izabella" is een mooi vervolg op "Canto V", met donkere, licht gedistorte en warme drones, noise invloeden en heel wat sfeerschepping. "Falling From The Sky" is de ietwat typischere Cdatakill sound, met lekkere dnb ritmes, maar dan beter uitgewerkt, wat onconventionele samples en dit alles op een laag dark ambient. Leuke warme, maar ook dansbare track. Het laaste nummer is de enige pure dark ambient track, met veel gevoel en warmte uitgevoerd. De 3 Cdatakill tracks vormen eigenlijk een perfecte filmscore, nu enkel nog een regisseur met balls vinden.
2.5* voor de Abelcain split, 3.5* voor de Cdatakill split. 3* voor de EP dus.
Samples:
Abelcain :