They Die - Black Magic (2024)

Italiƫ

5. Remedy (3:42)
  6. Black Magic (5:07)
  7. Denied (3:44)
  8. Behind U (4:25)
  9. Our Blood [Clubbing Mix] (4:55)
avatar van jeanmaurice
Hun vorige album vond ik goed, deze nieuwe is een hele waardige opvolger. De grafstem van de zanger draagt net als op de voorganger het album. Voorlopige favorieten; Tied to My Bed en Unsaid Words.
Ruim ****, kan meer worden, sterk album!

avatar van Edwynn
De nieuwe van They Die tovert bij mij een glimlach op mijn gezicht. Het is alsof je de teletijdmachine van professor Barabas instapt en naar een beduimelde bunker in 1983 vol statisch dansende jongeren met, witgepoederde gezichten en zwartgeverfd piekhaar geflitst wordt. Het is absoluut niet te horen dat deze plaat in 2023 of 24 is opgenomen. De vlotte en afwisselende uptempo songs houden de zwartgallige boel lekker fris.

Suske en Wiske en de Beduimelde Bunker. Is die al eens gegooid door studio Vandersteen? They Die levert alvast de soundtrack.

Juul1998B

Elektronische rock mix van Sisters of Mercy en Fields of the Nephilim. De zanger heeft een diepe grafstem die live ook zo klinkt (live album vandaag in de wachtrij gezet).

Darkroom Session | They Die | SwissDarkNights Label - swissdarknights.bandcamp.com

jeanmaurice schreef:
Juul1998B

Klinkt goed! Snel even checken

avatar van Juul1998B
Sisters of mercy en idd F.O.N on electronic steroids klinkt dit.
AMAZING!

avatar van Alicia
Ik kom er nog niet aan toe, beste mensen. Maar ik zet hem op de luisterlijst. Dank voor de tip!

Juul1998B schreef:
Sisters of mercy en idd F.O.N on electronic steroids klinkt dit.
AMAZING!

Stijgt bij mij ook in waardering naarmate ik het vaker luister, halfje erbij.
Vooral de combinatie met electronics en die diepe grafstem maakt dat dit trio een eigen draai geeft aan het gothrock idioom.

jeanmaurice schreef:

Stijgt bij mij ook in waardering naarmate ik het vaker luister, halfje erbij.

Bij mij is hij ook gestegen, nu zelfs naar 5 sterren.
De electro combo met de goth swagger maakt dit echt een uniek stukje muziek, helemaal op regenachtige donkere dagen. Erg lekker bandje dit hoor

avatar van Alicia
Het is feest in Alicia's opvanghuis voor verwaarloosde gothrock en darkwave geluiden. Muziek, die in witte walmen uit donkere, vochtige kruipruimtes omhoog stijgt of vanaf verlaten, stoffige zolders de trap af komt kletteren, doet het altijd wel goed in dit half dichtgetimmerde pand met de zwarte gordijnen en de vele kaarsjes voor de ramen.

Nu maar hopen dat de buren het weer niet melden.

En anders gaan ze zelf maar verhuizen.

avatar van Tha)Sven
Erg leuk en vermakelijk, maar wel iets te eentonig helaas. De eerste helft van ieder liedje is leuk, maar dan begint de verveling al wat toe te slaan. Mooie stem hoor, maar wel erg monotoom.

avatar van jorro
Het album zweeft nog een beetje tussen 3,5 en 4 sterren. Ik begin daarom voorzichtig, Ik heb hetzelfde als Tha)Sven. Het had wat gevarieerder gemogen.