Delbert McClinton - Delbert McClinton (1993)

Blues / Rock
Label: Curb

1. The Sun Medley: Mystery Train, My Baby Left Me, That's All Right Mama (5:05)
  2. Tell Me About It (3:47)
  3. Weatherman (4:18)
  4. Mary Lou (3:16)
  5. Have a Little Faith in Me (4:15)
  6. The Wanderer (4:59)
  7. Just You and Me (4:22)
  8. One More Last Chance (4:07)
  9. Lay Around and Love on You (3:45)
  10. He Will Break Your Heart (4:11)
avatar van potjandosie
het zoveelste fraaie album van de "great unknown" Delbert McClinton. de man uit Lubbock, Texas die bekend staat als een "musician's musician", levert al een kleine 50 jaar consistent kwaliteitsalbums af (met een enkele keer een "minder" album), maar is nooit naar het grote publiek doorgebroken.

de inmiddels bejaarde Delbert McClinton die niet meer optreedt, stond bekend in zijn thuisstaat Texas en andere zuidelijke staten als een fenomenale live performer, zoals te horen valt op zijn live klassieker "Live from Austin" (1989)

op dit studio album horen we zijn vertrouwde mix van vooral blues, rock en soul met als basis een ritmesectie (bas,drums), lead gitaar, piano/orgel en zijn virtuoze mondharmonicaspel, op meerdere tracks aangevuld met een messcherpe blazerssectie en soulvolle backing vocals.

op de swingende "Sun Medley" is wijlen meestergitarist Danny Gatton te horen. deze medley bestaat uit "Mystery Train" een nummer van Little Junior Parker, dat hier een heerlijke honky-tonk versie meekrijgt, en 2 nummers van Arthur "Big Boy" Crudup, "My Baby Left Me" en "That's All Right (Mama)" dat vooral bekend is van de versie van Elvis Presley.

veel "standards" op dit album en slechts 1 eigen nummer, de jazz/blues "Just You and Me" co-written met Donnie Fritts. het bekende "The Wanderer" (Ernie Maresca), werd voor het eerst in 1961 opgenomen door Dion voor zijn album Runaround Sue. de versie van DM verscheen in de film "One Hot Summer".

de ballads "Have a Little Faith in Me" (John Hiatt), "One More Last Chance" (Hal Bynum/Bud Reneau) en "Lay Around and Love on You" (David Gillon/Bobby David) voorziet Delbert McClinton van zijn als altijd bezielde, soulvolle zang.

"He Will Break Your Heart" is een cover van een nummer van soulzanger Jerry Butler en krijgt hier net als "Weatherman" (George Fenton/Harold Rams) een funky, rockende versie. dit laatste nummer verscheen op de soundtrack van de film "Ground Hog Day".

"Tell Me About It" (Bill LaBounty/Pat McLaughlin) een duet met zangeres Tanya Tucker valt wat uit de toon op dit verder prima album.