Bob James - The Genie (1983)

Alternatieve titel: Themes & Variations from the TV Series "Taxi"

Jazz
Label: Columbia

1. Brooklyn Heights Boogie (3:53)
  2. The Genie (4:37)
  3. Last Chance (4:19)
  4. Ballade (2:56)
  5. Groove for Julie (2:20)
  6. Hello Nardo (5:03)
  7. The Marilu (3:44)
  8. New York Mellow (3:29)
  9. Night Moods (4:33)
  10. Angela (Theme from "Taxi") (2:30)
avatar van Chet
Vanaf begin november 2023 ben ik mijn Bob James verzameling cd’s aan het terugluisteren.
Ik heb ontdekt dat ik er plezier aan beleef om, terwijl ik het album beluister, een berichtje op deze site te plaatsen.

Als je, om een reden die ik zelf eigenlijk niet eens kan duiden, de verzameling cd’s van een bepaalde artiest compleet wil hebben, komen ook de mindere producties in aanmerking voor aankoop.

The Genie, is zo’n album. Ik draai het album heel weinig en ga dit keer dus ook niet over ieder nummer een korte analyse schrijven. Over de Tv-series, waar deze muziek voor zou zijn gebruikt, kan ik ook niets vertellen want ik ken ze niet.

Persoonlijk vind ik het nummer Ballade wel de moeite waard, met name vanwege de heerlijke bijdrage van Randy en Michael Brecker.

Het album eindigt met het thema uit Taxi, Angela. Blijft een mooi stuk muziek, dat eerder uitkwam op het album Touchdown uit 1977. Live speelt Bob James het nummer meestal ook, soms ook in een fraai arrangement (bijvoorbeeld op Live at the Milliken Auditorium).