Blaze Bayley - Circle of Stone (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Mind Reader (2:46)
  2. Tears in Rain (3:06)
  3. Rage (3:57)
  4. The Year Beyond This Year (3:06)
  5. Ghost in the Bottle (3:20)
  6. The Broken Man (5:46)
  7. The Call of the Ancestors (1:52)
  8. Circle of Stone (3:29)

met Niklas Stålvind

9. Absence (3:27)
  10. A Day of Reckoning (5:04)
  11. The Path of the Righteous Man (3:43)
  12. Until We Meet Again (4:32)
avatar van vandel
Leuk plaatje maar het blijft een middelmatige zanger

avatar van The_CrY
Bij Blaze Bayley worden zijn albums soms genekt, niet omdat het een middelmatige zanger zou zijn, maar juist omdat de songwriting vaak wat te wensen over laat. Gelukkig is Circle of Stone wat mij betreft weer gewoon een lekker plaatje. De beste man heeft de afgelopen jaren ook weer heel wat overleefd met hartoperaties en andere gezondheidsproblemen, maar gelukkig staat hij nog altijd fier overeind en zitten hier toch weer een paar heerlijke NWOBHM tracks verstopt. Hieronder vallen wat mij betreft de pakkende opener 'Mind Reader', de ballad 'Broken Man', maar ook het duet met Niklas Stålvind op de titeltrack en het duet met Tammy-Rae Bois op de afsluiter.

avatar van Edwynn
Het lijkt wel alsof ze het artwork van de redactie van "De Wachttoren" hebben gejat. Mijn hemel, wat slecht.

avatar van Slowgaze
Hoe weet jij hoe het design van De Wachttoren eruit ziet, Edwynn? Heb je er ooit eentje aangenomen?

avatar van Edwynn
Zeker!

avatar van Von Helsing
Bijzonder prettig album van de sympathieke Blaze. Zitten of staan geen slechte of mindere nummers tussen of op. Net zoals De Wachttoren ook met een positieve uitstraling alleen Blaze stalkt niet......