Suldusk - Anthesis (2024)

Australiƫ
Metal / Rock
Label: Napalm

1. Astraeus (1:53)
  2. Verdalet (4:22)
  3. Crowns of Esper (6:15)
  4. Crystalline (5:48)
  5. Sphaera (6:35)
  6. Anthesis (4:33)
  7. Mythical Creatures (5:06)
  8. Leven (4:49)
  9. A Luminous End (6:59)

met Raphael Weinroth-Browne

avatar van ProGNerD
1e indruk bevalt goed; smaakvol album, moeilijk een echte favoriet te kiezen:

Anthesis is vooral mooi omdat daarin de spanning en dynamiek tussen rustige en cleane passages naar brute black uitbarstingen mooi tot hun recht komen.

Sphaera is vooral noemenswaardig omdat daarin de kwaliteit van de (cleane) zang misschien het meest duidelijk is, hoewel het "(black)metal-gehalte" wellicht laag is (maar daarom niet minder mooi op z'n tijd... ).

De afsluiter A Luminous End is vooral bijzonder vanwege de gastbijdrage van de cellist (die we o.a. ook kennen van Leprous) en het nummer geeft aan mooie samenvattende indruk en bevat alle elementen die op de rest van het album zoal voorbij komen.

avatar van Kondoro0614
Inderdaad, bevalt goed. Vanuit het forum gevonden, en doet me erg denken aan het fantastische Myrkur. Ik hou hier wel van, dit soort folky black metal waarin een dame prachtige halen uit haar strot weet te werken, En het wist me eigenlijk aardig goed te pakken, dus dat vond ik best wel lekker tijdens het wandelen vanmiddag.

De diepere grunts afwisselend met de cleane vocalen was echt prachtig gedaan. Er zit best een duistere sfeer aan de diepere grunts en het hardere werk, waar de vrij rustigere momenten en clean vocals je toch weer wat zweverig mee nemen, het folk stijl van zang, de best leuke teksten zorgen voor een vrij goed algeheel.

Ik zal deze zeker nog vaker aan zetten dit jaar en in de nabije toekomst, leuk!