Lynks - ABOMINATION (2024)

Electronic / Pop
Label: Heavenly

1. Use It or Lose It (3:48)
  2. New Boyfriend (3:53)
  3. CPR (3:09)
  4. (What Did You Expect from) Sex with a Stranger (3:21)
  5. Tennis Song (2:09)
  6. I Feel Like Shit (3:11)
  7. Room 116 (3:40)
  8. Leviticus 18 (0:40)
  9. Abomination (3:18)
  10. Lucky (2:20)
  11. Smalltalk (2:32)
  12. Lynks Thinks (3:51)
  13. Flash in the Pan (5:38)
Toen ik deze hoes voorbij zag komen dacht ik gelijk: Orville Peck. Een vergelijking die nergens over gaat natuurlijk (puur het masker), maar het schoot door me heen en ik was benieuwd wat het was.

En zoals zo vaak: ik zoek het niet uit, maar het gaat hier om queerpop van het hoogste niveau.

Net als Orville peck verbergt Lynx (he/she/they) zijn gezicht achter maskers en kleedt hij zich in de meest buitenissige creaties, wat het mysterieuze verhoogt. Na drie EP's is het nu tijd voor zijn debuut ABOMINATION (ja, dit is weer zo'n album waar alles in hoofdletters geschreven wordt, behalve zijn naam).

Het album laat qua teksten niets aan de verbeelding over: het is zo queer en gay als wat. Zo gaat het op Tennis Song over de liefde voor een hetero tenniscoach en op (What Did You Expect from) Sex with a Stranger staat het daten via apps centraal.
Afsluiter Flash in the Pan gaat over de angst om een eendagsvlieg te zijn, het is gelijk mijn favoriete nummer van ABOMINATION.

Lynks doet er dus allemaal niet moeilijk over en is een open boek op dit album. Buiten dat staan er onweerstaanbare nummers op die velen zouden moeten aanspreken. Ik denk dan aan liefhebbers van SOPHIE, Billie Eilish, Miss Kittin, Fisherspooner, My Robot Friend en het electroclash genre.

avatar van tnf
tnf
Als ik de laatste regels hierboven zou lezen zonder (het nummer) Abomination te kennen, had ik dat nummer vermoedelijk niet uitgeprobeerd. Woorden als 'Miss Kittin' en 'electroclash' geven het idee dat het meer iets voor anderen is. Maar goed, het kwam via de radio m'n kant op, dat scheelt.

Een aanstekelijk nummer iig.

Meer Audio Bullys dan Miss Kitten oid, maar dat is 00's-muziek die ik nog steeds leuk vind.