Candi Staton - Make Me an Instrument (1983)

1 stem

6. Oh How He Must Love Me
  7. God Specializes
  8. Nothing Can Seperate Me
avatar van Angelo
Drank, drugs, eenzaamheid, veel mislukte relaties en weinig recent succes in de hitlijsten, het speelde allemaal een rol in Candi’s omkeer. Candi gooide haar leven om en vond de kracht in het geloof. Candi stond nog onder contract bij Sugarhill, maar vertelde aan directeur Joe Robinson dat ze niet meer seculaire muziek meer kon maken, vervolgens werd ze vrijgelaten uit het contract. Candi besloot met haar toenmalige man een eigen label op te richten: Beracah wat “(een) zegen” betekent in het Hebreeuws. Hoewel de plaat nu erg gedateerd klinkt; veel gedateerder dan bijvoorbeeld haar Fame en Warner Bros. albums, vind ik dit een prachtig gospelalbum. Misschien omdat het recht vanuit het hart tot stand is gekomen. Candi probeert je haast te overtuigen, luister maar eens naar ‘God can make something out of nothing’ dat eigenlijk gewoon een autobiografisch nummer is. Ik kan eigenlijk geen enkel slecht nummer op dit album vinden. Verwacht niet iets in de stijl van alle albums die hiervoor uitbracht, maar als je verliefd bent op Candi’s prachtige stem dan is dit een prachtig album, waarbij je haast zou vergeten dat het gehele album niets dan een eerbetoon aan God is.