The Manfreds - L . I . V . E (1999)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. The One in the Middle (3:36)
  2. Just Like a Woman (3:28)
  3. My Name Is Jack (3:23)
  4. Sha-La-La (6:08)
  5. Malt & Barley Blues (3:18)
  6. Heart on My Sleeve (4:51)
  7. My Little Red Book (5:24)
  8. Fox on the Run (3:28)
  9. Driva Man (6:24)
  10. Semi-Detached Suburban Mr. James (2:39)
  11. Pretty Flamingo (8:57)
  12. 5-4-3-2-1 / Bo Diddley (7:52)
  13. Ragamuffin Man (3:42)
  14. Watermelon Man (9:56)
  15. When I'm Dead & Gone (3:43)
  16. Oh No Not My Baby (4:37)
  17. Ha! Ha! Said the Clown (4:07)
  18. Come Tomorrow (5:04)
  19. Build Me Up Buttercup (3:35)
  20. Do Wah Diddy Diddy / Smokestack Lightning (3:55)
  21. Smokestack Lightning (5:30)
  22. Mighty Quinn (6:07)
  23. Handbags & Gladrags (4:37)
  24. If You Gotta Go, Go Now (7:23)
avatar van nlkink
The Manfreds is niets anders dan de Britse formatie Manfred Mann (1963-1969), maar dan zonder de naamgever in de gelederen. Het enige groepslid naast Manfred Mann nooit heeft meegedaan is Klaus Voormann. De oud-leden van de groep kwamen in 1991 bij elkaar om de 50e verjaardag van Tom McGuinness te vieren. Dat beviel kennelijk zo goed dat besloten werd om vaker op te treden. Mike d'Abo stelde voor om de groep The Manfreds te noemen, zodat men kon refereren aan het verleden zonder steeds de volledige naam van Manfred Mann aan te halen. Zowel Paul Jones (Mark I) als Mike d'Abo (Mark II) waren vanaf het begin van de partij waardoor de groep shows vaak op een chronologische volgorde kon spelen. Ook kwam het voor dat de twee zangers elkaar afwisselden.
Op zich biedt de groep niets nieuws. Echter, deze muzikanten waren in de zestiger jaren al bovengemiddeld goed. Naast het 'gewone' hitmateriaal werd er ook een compleet album met jazz-achtige covers van hits afgeleverd. Dit livealbum laat goed horen dat hier niet zomaar een tribute-bandje bezig is. De aanwezigheid van beide zangers geeft de groep de kans om alles goed neer te zetten.
Om deze reden staat deze recensie bij het livealbum van de groep, en niet bij de twee studioalbums die tjokvol met covers staan van nummers die in de zestiger jaren hits waren voor andere artiesten.