Meite U - Sunblisters (2007)

Pop / Folk
Label: Bonanza

1. Rearing Dogs That Never Bark (1:15)
  2. Solomon's Choice (2:10)
  3. Post-euphoric Blunder Soup (1:30)
  4. Whatever Happened to My Calling (1:26)
  5. Maximum Output, Minimum Gain (1:11)
  6. Secrets of the Night-Air II (1:01)
  7. The Old Light Searcher (0:57)
  8. Moonspells (1:20)
  9. Funking with Cornelia (0:30)
  10. The Daily Mystery (1:48)
  11. Waiting for the King (1:37)
ccomponist
Een práchtige EP van Meite U, een opkomende singer-song writer uit Holland.

Dit is zijn website waar hij al zijn muziek opzet:

Vooral het nummer Moonspells is echt briljant!

avatar van jtsterkenburg
Tja, wat zullen we zeggen van deze EP/album? Het lijkt allemaal zo simpel en op technisch of muziekvernieuwend gebied valt er weinig aan te ontdekken. Maar door alles heen zit er iets in deze muziek, iets wat je misschien moet zoeken en lang niet iedereen zal horen, wat het zijn glans geeft. Het is verborgen en toch onmiskenbaar aanwezig. Deze muziek heeft persoonlijkheid, het heeft een reden. Inspireert door alle lofi heen.
Maar is het allemaal echt zo simpel, op muzikaal gebied dan? Is Meite U gewoon een simpel ventje die maar wat op z'n gitaartje staat te pingelen? Lange tijd had je dit kunnen denken, maar met dit album heeft Meite U een nieuwe weg ingeslagen, ook op muzikaal gebied. Behalve de bekende, in hun eenvoud briljante, gitaarrifjes heeft Meite U ook gekozen voor gedurfde afmixing en zeer merkwaardige sampling. Had Meite U al een onmiskenbare eigen stijl, met de eigenaardige samples, die vooral uit het dagelijks leven afkomstig lijken te zijn, heeft hij een echt onderscheidend geluid ontwikkeld. In enkele nummers weet hij, door deze mix van gitaarrifjes, mixage en sampling, de hoogste bij mij bekende vorm van muzikale genialiteit te bereiken. En dan weet hij zich te meten met bands als Talk Talk, Slowdive en Boards of Canada.
Als dit de nieuwe sound wordt van ook de aankomende EP's, zal Meite U gaan uitgroeien tot een fenomeen! 5/5

avatar van klaasdevries
jtsterkenburg schreef:

Allereerst Sterkenburg: Ik denk dat deze vergelijking nogal mank gaat en je zijn stijl wel heel erg gaat vergelijken met muziek die jij heel erg mooi vindt (mijn mening overigens daar gelaten). Ik denk dat je dan bijvoorbeeld voorbij gaat aan 'Solomon's Choice', of 'Whatever happened to my calling'. Toch moet ik je wel gelijk over de verschuiving van meite's stijl naar meer bands die jij noemt. Nee, geef mij 'Cool World EP' of oudere hits zoals 'Filling out Coordinates' en 'Botherbugger' maar. Het moet bij mij allemaal nog wat landen, dit nieuwe meesterwerkje van de singersongwriter uit het grauwe Drachten. Vandaar: een toch geslaagde EP, maar uiteindelijk een (matige) 3,5

avatar van jtsterkenburg
klaasdevries schreef:

Ik bedoel niet dat zijn stijl vergelijkbaar is, het is totaal anders, alleen dat Meite heel soms net zulke genialiteit weet te bereiken als deze bands.