Walter Murphy - Rhapsody in Blue (1977)

1 stem

Dance
Label: Private Stock

1. Love Eyes (5:00)
  2. Could It Be the Music (3:45)
  3. Sunflower (3:52)
  4. Rhapsody in Blue (3:50)
  5. It Ain't Necessarily So (3:13)
  6. Slaughter on Tenth Avenue (4:30)
  7. Uptown Serenade (3:42)
  8. Fish Legs (Getdown Town) (3:41)
  9. The Only Two People in the World (3:25)
  10. You Are on My Mind (4:30)
avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk relaxed deze muziek, Jazz-Funk / Disco aldus Discogs maar wel weelderig uitgevoerd met orkest. Er zitten ook Latin inloeden zijn muziek en 'ballroom-dancing' genres als Cha Cha Cha. Grotendeels instrumenteel, op wat 'chants' na, Zeer toegankelijk en lekker dansbaar. Hier en daar een Funky gitaartje erbij, en een bas de net genoeg grooved

Walter Murphy is de man achter de Disco versie van Beethoven's Fifth Symphony die beroemd werd via Saturday Night Fever (1977) veel van de ingrediënten die hij daar gebruikte hoor ik hier ook weer terug. Veel ruimte voor solerende musici, koperwerk, vioolsectie.

Walter heeft niet stil gezetten, wereld beroemd van themas van TV voor: The Tonight Show Starring Johnny Carson, The Savage Bees, Stingray, Wiseguy, The Commish, Profit, Buffy the Vampire Slayer, Looney Tunes, and How Murray Saved Christmas. En samen met Seth MacFarlane: Family Guy, The Cleveland Show, American Dad!, Ted, & Ted 2.

Als ik dit album toen in 1977 in mijn vingers had gekregen had ik deze geheid grijsgedraaid naast de voorgenoemde score van Travoltas' hitfilm. Jammer dat de re-release van die score er voor zorgt dat er nu nummers niet afspeelbaar zijn op Spotify waaronder Walter's A Fifth of Beethoven. Vandaag pas de luisterdoop van dit album, precies goed voor zomerse avonden en nachten.

Dan maar genieten van een lekker Hammond orgeltje op Uptown Serenade naast een fijne gitaarpartij en koper bombast. Een nummer die vergelijkbare paden bewandelt als zijn beroemde 'broer'.

Dit complete album maar verder luisteren deze week en even die MP3's opzoeken van Saturday Night Fever want mijn 'midrange' AKAI cassettedeck heeft al 20 jaar terug de geest gegeven... dus die tapejes kan ik niet meer afspelen...