Jordan Rakei - The Loop (2024)

Nieuw-Zeeland

4. Forgive (5:38)
  5. Royal (3:02)
  6. Trust (3:26)
  7. State of Mind (5:37)
  8. Hopes and Dreams (4:57)
  9. Learning (4:43)
  10. Cages (5:02)
  11. Everything Everything (3:49)
  12. Miracle (4:23)
  13. A Little Life (5:03)
avatar van davevr
Ik hoop elke keer op een nieuwe Wallflower maar helaas

avatar van Reijersen
Hij zit niet stil, die Jordan Rakei. Sinds 2016 is dit toch alweer zijn vijfde album onder de naam Jordan Rakei. Vooral de eerste 2 a 3 album konden mij zeer bekoren. Dit album start met het verstilde en moderne Flowers. Gevoelig, niet vocaal uitbundig en een mooie opener. Freedom is daarop lekker relaxed en de onderliggende groove in Friend or Foe is erg fijn. Forgive is dan weer heel rustig, Royal eigenlijk niet meer dan aardig, Trust wat meer lekker funky en State of Mind vind ik wat te zoetsappig. Hopes and Dreams doet het ook niet helemaal voor mij, toch wat te zeurderig. Dan is Learning wel erg leuk met dat koortjes en Cages kent een fijne opbouw. Everything Everything mist eigenlijk net even die extra hint, Miracle is stilletjes en afsluiter A Little Life is helaas wat zeurderig gezongen. Dus wat hits en misses op dit verder wel prettige album van Jordan Rakei.

avatar van tnf
tnf
Van Wallflower hebben een paar nummers behoorlijk vaak opgestaan, maar daarna verloor ik Jordan Rakei een beetje uit het oog.

Tot Trust recent op de radio kwam, en me dit album in trok. Het funky soulpopliedje bleek iets steviger dan het gros wat erop staat, maar: fijn album. Verzorgd en verfijnd geproduceerd, met aantrekkelijke koortjes en veel subtiliteit in de arrangementen. Vaak gaat er iets rustgevends van de nummers uit.

Raakvlakken met zowel George Michael (in een kalme bui) als Stevie Wonder (idem) zijn aanwezig.

Naast Trust zou ik ook met name Learning eens opzoeken.

avatar van Michiel Cohen
Leuke muziek alleen de vocals irriteren.