Terri Binion - Fool (2002)

1 stem

Folk
Label: MMA

1. GayleAnne (3:34)

met Lucinda Williams

2. All She Ever Dreamed (3:34)
  3. Come Another Hurricane (4:31)
  4. Fool (5:34)
  5. Sittin' Here Dreamin' (3:23)
  6. Whatever Happened Between Richard Payne and Burton Post (6:18)
  7. Dreams Worn Thin (3:10)
  8. Dear Richard (5:14)
  9. Porch Song (4:12)
  10. It's Good to Open Your Heart (4:44)
  11. Untitled * (3:03)
avatar van potjandosie
ik bezocht een tijdje geleden een concert van de Nederlandse versie van Matthews Southern Comfort, de band rond voormalig Fairport Convention/Plainsong lid Ian Matthews. een fijn concert waarbij de heren een eerbetoon brachten met meerdere songs van het Woodstock festival uit 1969. Ian Matthews grapte wie van het publiek daarbij aanwezig was geweest en speelde tijdens deze set ook een nummer van de mij onbekende uit Florida afkomstige Amerikaanse singer/songwriter Terri Binion, die hij als een goede songwriter aanprees. zij speelde mee op het album "Kind of New" (2010) van MSC, maar nam geen deel aan de daaropvolgende tour. zodoende kwam ik bij dit 2e album van haar uit, dat 7 jaar na haar debuut verscheen.

een zeer aangename kennismaking met haar folky "roots" muziek. Terri Binion schreef alle songs voor dit album en het zijn stuk voor stuk meeslepende, sterke verhalende songs voorzien van goede melodieën die beklijven. de instrumentatie met voornamelijk traditionele instrumenten, o.a. accordeon, fiddle, lap steel en mandoline is veelal spaarzaam, soms wat uitbundiger in "Dreams Worn Thin" en geven alle ruimte aan haar rustige, zalvende stem, die wel aan collega's als Mary Gauthier en Diana Jones doet denken, zoals ook de muziek op dit album deze dames in herinnering brengt.

het album opent heel sterk met "Gayle Anne" voorzien van een prachtige harmony vocal van Lucinda Williams. een nummer dat niet had misstaan op 1 van haar vroege albums. je denkt dan het beste te hebben gehad, maar Terri Binion slaagt er wonderwel in om de aandacht vast te houden en er volgen nog vele sterke tracks als "All She Ever Dreamed", "Come Another Hurricane" en "Dear Richard" die de kwaliteit van dit consistente album hoog houden.

Album werd geproduceerd door Terri Binion en David Schweizer
opgenomen "at Richter Records, Orlando, Florida, U.S.A.

de muzikanten op dit album:

Terri Binion: lead & backing vocals, acoustic guitar
Anthony Cole: drums, bass, keyboards
Doug Matthews: acoustic bass, bass
Alan Cowart: drums
Mitch Corbin: acoustic lead guitar, acoustic bass guitar, banjo, mandolin, rhythm guitar
John Iafrate: banjo, mandolin
Jason Thomas: fiddle, mandolin
Jim Horzen: accordian
David Schweizer: loop & electric guitars, upright piano
Bobby Koelble: electric guitars, nylon string guitar
Brian Snapp: saxophone (track 7)
Davy Jones: trumpet (track 7)
Pat Gollatta: trombone (track 7)
Terry Meyers: clarinet (track 7)
Larry Jacoby: bass
Tuck Tucker: dobro
Tony Manna: keyboards
Lucinda Williams: harmony vocal (track 1)