Florence - US Heritage (1991)

Dance / Electronic
Label: Eevo Lute

1. Exploration (6:35)
  2. A Touch of Heaven (9:16)
  3. The Vineyard (11:59)

met Rodine

4. The Vineyard Reprise (3:58)
avatar van John Doe
Eén van de eerdere plaatjes van Stefan Robbers. Iemand die toch zeker wat heeft betekent voor techno (Terrace) en acid (als lid van groep Acid Junkies) in Nederland.

Exploration is een wat meer drivende track, zonder veel melodieen maar gericht op de bassline, het ritme en een monotome vocoderstem. Geen slecht nummer, maar ik loop er ook niet bepaald warm voor.

De andere nummers zijn wel zeer melodieus en voor mij (en de meesten denk ik) de meer geliefden. Ze spelen wat meer in op ideeën van schoonheid waarnaar ik op zoek ben. A Touch of Heaven heeft een mooie dwarrelende melodie en een mooie rustgevende bassline. Het werkte mooi in een mixje met Agraphobia van LA Synthesis, nog zoeen mooi (al niet mooier) nummer.

The Vineyard gaat met soortgelijke elementen verder. Heel licht en aangenaam.

Alles tezamen, een mooi lichtvoetig ep'tje dat waarschijnlijk geinig is voor de liefhebbers van oude techno. Een beetje te lang uitgestrekt zijn de nummers, maar dat heeft ook z'n charme.

avatar van John Doe
Blijft erg aangenaam. Een stukje extra gevoel ligt aan de nummers ten grondslag.

avatar van John Doe
En een maand later krijgt het ineens een rerelease (samples in link). Stefan

thejazzscène
Mooie stem in dat derde nummer. Verschoot even toen ik het jaar van uitgave zag. Had dit veel recenter geschat.

avatar van T.O.
Hm, ik kan niet zeggen dat het echt recent klinkt, als je naar het instrumentarium luistert.

Hoewel het wel goed geproduceerd is.

avatar van trebremmit
A Touch of Heaven

Beetje Underground Resistance sfeer.