Dit album krijgt mogelijk een award voor de meest consistente waardering op MuMe aller tijden.
Ik ben de tiende stemmer en het is de tiende 4*.
Ik zie nu hierboven dat ik al eens op deze pagina had gereageerd. Laat ik enigszins verlaat dan toch inhoudelijk op je reactie reageren,
ProGNerD
Dit was mijn verslagje van hun optreden op Roadburn.
"Ik was na Habitants alweer terug naar The Terminal gesneld, want deze zondag staat die zaal vooral in het teken van Nederlands(talig)e blackmetal. Na Laster is het nu de beurt aan Verwoed en zij hebben stevige concurrentie te duchten van de Main Stage, want daar staat samen met Die Wilde Jagd het Metropole Orkest. Toe maar! Toch kies ik voor een bezoekje aan mijn stadsgenoten (Utrecht), want ik heb ze nooit gezien. Zelfs nauwelijks (goed) geluisterd, ondanks dat ze inmiddels al wat ep’s en een lp uit hebben. De band presenteert deze middag hun tweede studioplaat ‘The Mother’. Net als Laster en Fluisteraars (die later op de avond op dit podium staat) stoeide de band op hun eerste lp met Nederlandse songtitels, alleen was dat een ludiek gebbetje, want er werd gewoon in het Engels gezongen/gebruld. Dat gebbetje hebben ze op dit nieuwe album achterwege gelaten.
Met veel rook en blauw tegenlicht (foto’s maken was onbegonnen werk) laten de mannen een sterk atmosferische, ietwat abstracte, maar vooral psychedelische en een repetitieve vorm van hallucinerende, niet al te extreme, maar melodieuze blackmetal met nadrukkelijke postmetalinvloeden horen. Zo voldoende bijvoeglijke naamwoorden? Eigenlijk een mooie overgang van Habitants, want net zo geestverruimend, maar dan op de avant-blacks. Boeiende kennismaking, die ik helaas voortijdig “moet” afbreken, want de band die ik op deze zondag het dikst met een rode marker heb omcirkeld staat op het punt van beginnen." (dat was Neptunian Maximalism)