Teach-In - Ding-A-Dong (1991)

Alternatieve titel: Famous Favourites

Label: EMI

1. Ding-A-Dong (2:28)
  2. See the Sun (3:20)
  3. My Rock and Roll Song (Do You Wanna Play) (3:01)
  4. Our Story (3:54)
  5. Keep on Dancing (3:23)
  6. What Is Love (3:57)
  7. A Ride in the Night (3:28)
  8. Upside Down (2:40)
  9. Singing Every Day (3:18)
  10. Shake a Hand (4:22)
  11. Please Come Home (2:50)
  12. Wonderful Feeling (3:19)
  13. All Around (3:31)
  14. Dear John (3:19)
avatar van dynamo d
Ik vond deze in een tweedehands cd-zaak in Den Haag maar album valt wat tegen. Ding-A-Dong is natuurlijk een Nederlandse meezing-klassieker. De rest is vooral het album See the Sun uit 1977 en dus niet een gelijkmatig overzicht van de Teach-In discografie en te weinig zangeres Getty Kaspers.

avatar van gaucho
Inderdaad een eigenaardige samenstelling. Toevallig heb ik die LP nog (don't ask) en ik herken de nummers 2 t/m 13, die in zijn geheel die LP vormen, ook nog in precies dezelfde volgorde. Die namen ze destijds op voor het Negram-label, een Nederlandse subdivisie van het EMI-label, dus logisch dat die nummers op deze EMI-verzamelaar terugkeren.

Zowel Ding-a-dong als de afsluitende hit Dear John (een nogal platte disco-achtige ode aan John Travolta) werden echter opgenomen voor platenmaatschappij CNR, maar rechtentechnisch zal dat wel geen problemen hebben opgeleverd. Blijft dan merkwaardig dat ze de diverse andere single-hits op CNR - en dat waren er in mijn herinnering nog aardig wat - niet hebben meegenomen, dat had deze pseudo-verzamelaar een stuk beter en completer gemaakt.

Ach , per saldo is het natuurlijk wegwerppop, maar Ding-a-dong, Upside down, See the sun en A ride in the night hebben toch wel hun charmes. In weerwil van de titel staat er dus welgeteld maar één nummer op dat wordt gezongen door Getty Kaspers. Nou ja, in dat opzicht is de foto van de band op het hoesje ook wel kloppend: daar staan die twee andere zangeressen op, die haar zouden opvolgen. En daarmee begon Teach In eigenlijk aan een tweede leven, dat bijna net zo succesvol was als het eerste.