Sebadoh - III (1991)

Rock / Pop
Label: Domino

1. The Freed Pig (3:08)
  2. Sickles and Hammers (0:50)
  3. Total Peace (3:02)
  4. Violet Execution (3:57)
  5. Scars, Four Eyes (3:37)
  6. Truly Great Thing (2:14)
  7. Kath (1:53)
  8. Perverted World (1:55)
  9. Wonderful, Wonderful (3:13)
  10. Limb by Limb (2:17)
  11. Smoke a Bowl (3:03)
  12. Haired Gurl (2:12)
  13. Hoppin' Up and Down (3:17)
  14. Supernatural Force (2:43)
  15. Rockstar (2:42)
  16. Downmind (1:32)
  17. Renaissance Man (2:20)
  18. God Told Me (1:09)
  19. Holy Picture (2:53)
  20. Hassle (3:30)
  21. No Different (2:20)
  22. Spoiled (3:04)
  23. As the World Dies, the Eyes of God Grow Bigger (6:49)
avatar van Reint
Gek dat hier nog geen bericht staat. Mijn eerste Sebadoh-plaat en wat voor een. Pyschedelische noice-rock wordt afgewisseld met Lou Barlow's mooie folk-liedje, waarin ook het experiment niet geschuwd word. Dit alles staat tot en met zijn neus in de lo-fi, en het lijkt erop alsof jij een van de uitverkorenen bent die op hun feestje mag zijn.
The Freed Pig is trouwens een perfecte popsong. En wat een briljante afsluiter (meer zeg ik daar niets over), ik lig constant dubbel.

avatar van Ernie
gisteren aangeschaft, beoordeling zal snel volgen

avatar van dj maus
Er is inmiddels ook een deluxe-versie met bonustracks, maar die is niet echt de moeite waard. Andere versies, die meestal niet beter zijn en nog wat extra Gaffney-tracks, die voor mij toch al nooit de reden zijn om een Sebadoh-plaat te kopen.

Was dus zonde van het geld.

avatar van Schizophrenia
Spoiled is toch echt wel een prachtig nummer.

Truly Great Thing dan....bizar mooi.

Sickles and Hammers overigens een Minutemen cover

avatar van Schizophrenia
Dj Maus heb jij trouwens ook de deluxe-versie van Bubble and Scrape gehoord? Ik ben van plan om die te halen, ik wil alleen even weten of hij de moeite waard is.

nee, niet gehoord
vanwege de teleurstelling over de deluxe versie van III

dj maus schreef:
nee, niet gehoord
vanwege de teleurstelling over de deluxe versie van III

Helaas. Die Erik Gaffney heeft trouwens best wel een behoorlijk hoge pet van zichzelf op. Als ik zijn Myspace mag geloven dan is hij het creatieve brein achter Sebadoh en heeft hij de eerste plaat bijna alleen gemaakt. Toch raar voor een niet hele goede zanger die er lang niet alle platen bij is geweest.

avatar van dj maus
Ik heb altijd al het idee gehad dat er bij Gaffney psychologisch gezien het een en ander niet helemaal goed zat.

Ik heb hem wel gehoord, echt een beetje een mah toevoeging....het is wel aardig maar verre van Barlow's beste liedjes.

avatar van Schizophrenia
"Thanks Jason and Lou, for their songs and for being in MY band in the first place."

Ha, dit schrijft Erik Gaffney over Sebadoh in de III Reissue. Ik zou zeggen tegen Lou en Jason weg met Erik, en stop gewoon Bob Fay weer terug in de band, en een nieuwe plaat opnemen.

Kan je er wat meer over vertellen Dj maus?