Bob James & Keiko Matsui - Altair & Vega (2011)

1 stem

2. Frozen Lake (6:42)
  3. Divertimento (6:52)
  4. Midnight Stone (5:59)
  5. Invisible Wing (4:24)
  6. Forever Variations (13:11)
  7. Bach Chorale (3:20)
avatar van Chet
Medio november nam ik mij voor om, over alle Bob James albums in mijn bezit, een berichtje te schrijven op dit podium.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dit album, als een van de weinige Bob James producties, nooit heb aangeschaft....... Mijn verzameling Bob James albums is dus niet 100% volledig.
Natuurlijk kan ik het dan altijd nog beluisteren via een van de streamingdiensten en dat heb ik dus maar weer eens gedaan. Bob James speelde voor het eerst samen met de Japanse Keikoo Matsui op zijn album Dancing on the Water en blijkbaar smaakte dat naar meer.
Mij kan de combinatie van twee piano's, zonder verder enige instrumentale begeleiding, niet boeien in dit geval.
Op zich wel raar, als ik erover nadenk, want bij de gebroeders Arthur en Lucas Jussen lukt mij dat wel. Zit het in het repertoire?
Geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik niet op zoek ga naar de CD.

avatar van Chet
Bijzondere tekst hierboven: vlaag van verstandsverbijstering? Beginnende dementie?? Deze cd staat namelijk gewoon wel in de kast…… Op dit moment staat hij op en ik moet zeggen: puntje erbij in de waardering.

Ik vermoed dat ik in februari 2024 een beetje in de winterdepressie zat of zo, want nu op deze herfstige avond, met gedimd licht, liggend op de bank en op de hifi installatie in de huiskamer is het zeer de moeite waard om te beluisteren. Mea culpa.