Hawkwind - Stories from Time and Space (2024)

Label: Cherry Red

1. Our Lives Can’t Last Forever (5:37)
  2. The Starship (One Love One Life) (7:40)
  3. What Are We Going to Do While We’re Here (7:04)
  4. The Tracker (5:00)
  5. Eternal Light (1:40)
  6. Till I Found You (4:51)
  7. Underwater City (3:05)
  8. The Night Sky (2:28)
  9. Traveller of Time & Space (7:27)
  10. Re-generate (5:02)
  11. The Black Sea (1:11)
  12. Frozen in Time (3:25)
  13. Stargazers (5:15)
avatar van Eppers
Die Dave Brock is ook onverwoestbaar.

Een geweldig album het vorige album the future never waits was geweldig maar weer heel anders dan somnia hawkwind blijft zo creatief ik vind de nieuwe keyboard tist geweldig maar ik mis soms het ouwe echte hawkwind space geluid mag de pret niet drukken als je ziet hoelang dave brock al mee gaat in de groep en drummer Richard chadwick ook al ruim 30 jaar en magnus is natuurlijk een geweldige aansluiting mijn hart was veroverd bij hem met het nummer fantasy of faldum ga zo door en ik gezien de leeftijd van brock hoop ik op 2025 weer een nieuw album te luisteren time and space are forever buth life is not forever on this world

Mssr Renard
Ik weet niet of ik nu per sé een fan ben van Hawkwind, maar wel al een dikke 30 jaar een flinke liefhebber. De band heeft een aantal klassiekers en niet-klassiekers gemaakt die ik erg graag draai. Sterker nog, Hawkwind heeft een aantal platen gemaakt die gemakkelijk in mijn top-zoveel-allertijden kunnen (bijvoorbeeld 'Levitation').

In die afgelopen jaar, en met name ná 'Alien4' pik ik nog weleens een nieuwe release van de band op, omdat tja, oude liefde niet roest? Erg enthousiast van deze tergend amateuristische plaat kan ik niet worden. Hawkwind is toch wel één van de bands die van grote invloed is geweest op de spacerock en de stonerrock. Maar inmiddels zijn er zoveel fantastische band gekomen en gegaan en opnieuw opgedoken, zo divers als Ozric Tentacles, Monster Magnet, Hidria Spacefolk en Kyuss, dat de lat wel behoorlijk hoog ligt inmiddels. Die lat haalt Hawkwind de afgelopen 20 jaar allang niet meer. En ik kan ook niet zeggen dat deze plaat mij teleur stelt, want ik had er eigenlijk geen verwachtingen bij.

Mijn oordeel: amateuristische sound, ronduit lelijk klinken electronische drums, valse zang, saaie songwriting, geen enkel moment dat ik wegtrip en ik vooral: ik mis overtuiging en zeggingskracht. Is het echt zo slecht? Nee, dat ook weer niet (de synth- en gitaarsolo's zijn wel fijn), maar het overtuigt voor geen enkele meter.