Unleash the Archers - Phantoma (2024)

Canada
Label: Napalm

1. Human Era (5:40)
  2. Ph4/NT0m-A (6:30)
  3. Buried in Code (3:39)
  4. The Collective (5:53)
  5. Green & Glass (5:30)
  6. Gods in Decay (5:02)
  7. Give It Up or Give It All (7:35)
  8. Ghosts in the Mist (5:46)
  9. Seeking Vengeance (5:22)
  10. Blood Empress (5:10)
avatar van Jelle78
Ik moet zeggen dat ik nog niet heel erg enthousiast wordt van de vrijgegeven nummers. Ik vind het wat gezapig klinken allemaal... Wellicht heeft het nog wat luisterbeurten nodig, of valt het allemaal op z'n plek als de plaat uit is. We zullen zien.

avatar van Jelle78
Gelukkig blijkt mijn verwachting te kloppen. Phantoma ontwikkelt zich in rap tempo tot de volgende topplaat in het oeuvre van Unleash The Archers. Het klinkt allemaal weer een stukje professioneler en beter uitgewerkt dat de vorige plaat. Hiermee komen de nummers (zeker op zichzelf) in eerste instantie inderdaad wat gezapig over. Maar bij herhaaldelijk luisteren hoor je pas hoe ingenieus het allemaal in elkaar zit. En dat nummers gewoon weer vol zitten met mooie melodieën en zanglijnen. Het ligt er alleen niet zo duidelijk bovenop. Waardoor er dus wat meer luisterbeurten nodig zijn om deze plaat op volle waarde te schatten.
Ik zet voor nu in op een dikke 4 sterren, maar het zou mij niet verbazen als je over een maand gewoon 5 sterren naast dit stukje ziet staan.

Oh ja, Ph4/NT0mA is waarschijnlijk het beste Unleash the Archers nummer tot nu toe. Wat een meesterwerk.

avatar van gigage
Deze release heb ik in mei over het hoofd gezien om een of andere reden. Maar gezien het aantal stemmers ben ik niet de enige hier. @Jelle78 heeft het al prima omschreven. Een heel volwassen plaat met van alles en nog wat, van hard rock ( Blood Empress) tot melodeath ( de opener) en alles wat daar tussen past ( powermetal).

Hele sterke gitaarpartijen en een dame met een goede strot. Komt dat zien!