Deicide - Banished by Sin (2024)

Label: Reigning Phoenix

1. From Unknown Heights You Shall Fall (3:25)
  2. Doomed to Die (3:11)
  3. Sever the Tongue (3:24)
  4. Faithless (3:26)
  5. Bury the Cross...With Your Christ (2:55)
  6. Woke from God (3:03)
  7. Ritual Defied (3:36)
  8. Failures of Your Dying Lord (3:22)
  9. Banished by Sin (3:04)
  10. A Trinity of None (3:26)
  11. I Am I...A Curse of Death (3:00)
  12. The Light Defeated (3:06)
avatar van Apollo
Twaalf nummers van plusminus drie minuten met overeenkomstige songstructuren, conventioneel drumwerk, riffs uit de recyclebak, lukrake solo's (behoudens 'The Light Defeated') en eentonige vocalen van Glen Benton, dat is in een notendop de inhoud van het album. Alles uitgeschonken in een, voor death metal standaarden, ongebruikelijk opgepoetste productie. Dat is op zich geen stoorzender, maar het geluid bevat weinig venijn en stootkracht. Vooral het gitaargeluid is dun en raakt soms zoek in de mix. Elk nummer is losstaand een krappe voldoende waard, maar als geheel heb je het na twee nummers wel gehoord en is het een saaie bedoeling.

avatar van vandel
He bah wat een verschrikkelijk Deicide album weer.
Begrijp me niet verkeerd de 1e 3 albums zijn van wereld klasse.Maar dit het album klinkt net zo digitaal als de hoes.Wat is dat nou tegenwoordig met die plastic producties drums klinken als een typ machine en de grunt van Benton klinkt als een kapotte stofzuiger. Neeik zet Legion wel weer op

avatar van Von Helsing
vandel schreef:
He bah wat een verschrikkelijk Deicide album weer.

The Stench of Redemption is ook wel goed, maar dit album is gewoon saai.