Ian Hunter - Defiance Part 2: Fiction (2024)

Label: Sun

1. People (5:01)

met Cheap Trick en Joe Elliott

2. Fiction (5:38)
  3. The 3rd Rail (3:19)

met Jeff Beck en Johnny Depp

4. This Ain't Rock and Roll (3:46)

met Phil Collen

5. Precious (3:51)

met Joe Elliott, Brian May en Taylor Hawkins

6. Weed (4:37)

met Eric Kretz, Dean DeLeo en Robert De Leo

7. Kettle of Fish (3:42)

met Cheap Trick en Taylor Hawkins

8. What Would I Do Without You (3:46)

met Lucinda Williams en Benmont Tench

9. Everybody's Crazy but Me (4:23)

met Taylor Hawkins, Benmont Tench en Waddy Wachtel

10. Hope (3:38)

met Taylor Hawkins, Billy Bob Thornton en Lucinda Williams

avatar van Ledyba
Jammer dat er nog geen reacties hier zijn. En dat Nederlandse media dit niet recenseerden. Helaas is Ian Hunter zwaar onderschat en ondergewaardeerd.

84 toen dit uitkwam, inmiddels 85, en nog altijd hartstikke goed bij stem. Hele goede teksten, goede gastmuzikanten met als hoogtepunt de gitaarsolo van Brian May in Precious, People dat in mijn kop blijft zitten... Topalbum. Beter dan Defiance part 1, wat ik ook goed vind.

Op het vorige album vond ik de ballads (Angel, Guernica) het beste. Op deze plaat zijn juist de stevige rockers (Precious, People) mijn favorieten.

avatar van vielip
Jaaa dit is zeker een heerlijk album! En ja, het is doodzonde dat Hunter in Nederland zo goed als onbekend is. De man heeft eigenlijk nog nooit iets ondermaats uitgebracht als ik eerlijk ben. En wie denkt dat zijn beste werk uit de 70's komt moet zijn laatste albums eens luisteren. Hij blijft kwaliteit leveren alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik heb 'm een jaar of wat geleden live gezien in Sheperd's Bush, Londen. Was een lang gekoesterde wens. Fantastisch optreden!