Zebra - Zebra (1983)

Label: Atlantic

1. Tell Me What You Want (3:51)
  2. One More Chance (3:16)
  3. Slow Down (3:31)
  4. As I Said Before (2:57)
  5. Who's Behind the Door? (5:16)
  6. When You Get There (3:00)
  7. Take Your Fingers from My Hair (7:21)
  8. Don't Walk Away (3:35)
  9. The La La Song (6:11)
avatar van gigage
Take your fingers from my hair (vanwege de haar lak denk ik ) is gecoverd door Dream Theater op Silver linings tweede bonus CD, maar het origineel is ook erg goed. Het doet wel een beetje seventies aan.

avatar van gigage
De band bestaat al vanaf 1975 en houdt de broek op door oa Led Zeppelin covers te spelen. Het debuutalbum komt pas in 1983 uit maar tegen die tijd is er wel het een en ander gebeurt in de rock scene. De heren lijken er zich weinig van aan te trekken getuige het proggie Take Your Fingers From My Hair en de Robert Plant uithalen her en der. Zo zou The la la song ook (deels) van Kansas kunnen zijn. Veel gelaagd gitaarwerk (Boston) en veel toetsen (REO speedwagon) maar het is net niet glam genoeg om nog echt succesvol te zijn in 1983.
En onbekend maakt onbemind. De vergelijking met het Canadese Triumph is daarmee snel gemaakt.
Dus als je een minuutje of veertig over hebt dan kan ik Zebra's Zebra wel aanraden en met name de singles Tell me what You want en Who's Behind the Door? en twee eerder genoemde lange tracks.

avatar van vielip
Heb dit album al heel wat jaartjes in de kast staan. Dit weekend echter sinds lange tijd weer eens geluisterd. Eerste gedachte die bij me op kwam was; waarom heb ik dit zo lang niet geluisterd? Tja, het euvel van veel muziek leuk vinden en hebben gok ik Enfin, Take your fingers from my hair is het absolute pareltje op dit album wat mij betreft. Fantastisch nummer met mooie opbouw, fraaie solo's en (haast) goddelijke zang prestaties. De rest van het album haalt dat niveau mijns inziens niet maar geen enkel nummer krijgt het stempel 'slecht'. Zelfs het ietwat olijk bedoelde (?) La la song zit prima in elkaar.

avatar van Brutus
Heerlijk Rock album. Vergelijking Triumph klopt wel, evenals oude Rush.