Yeti - Yume! (2007)

9. Song for the Dead
  10. Carpet Road
  11. Insect-Eating Man
  12. Jermyn Girls
Heerlijk Mersey-beat plaatje! Insect eating man is een briljante pastiche van "Honey pie" van the Beatles, met een hele geestige tekst!

tondeman
Beetje zingen meh, wat gitaar spelen meh. Klinkt zeer geinspireerd not.

2.5* voor de mooie hoes.

Zigstar
waw, was me dit een saai plaatje!

Mayne
Yeti, de groep van John Hassal, die basgitarist van de meest spraakmakende groep van dit decennium. Jawel, The Libertines!

avatar van Yamato
Ga jij eens heel rap jouw muzikale horizon verbreden, voor je dit soort uitspraken doet, Mayne!

Mayne
Meest spraakmakend, dat is onbetwistbaar in elk geval. Er zijn nooit zoveel krantenartikelen/gossips/boeken(!) geweest voor een relatief klein bandje als the Libertines, in dit gehele decennium. Dan met name over de relatie Doherty/Barat. Ook de gehele britpopscene werd vernieuwd door het album Up The Bracket. De Arctic Monkeys zijn begonnen met spelen van muziek na het bezoeken van een Libertines-concert, waar zij diep onder de indruk van waren. Spraakmakend en invloedrijk zijn The Libs zeker, geniaal zijn ze niet. Die woorden gebruik ik niet zo gauw omdat iedereen dat al lijkt te doen, vooral voor middelmatige bandjes.

Ga jij maar eens heel gauw slim worden, voor je betweterige uitspraken uitkraamt, Yamoto! En wil je mijn citaat niet papegaaien? Daar zit namelijk copyright op.

avatar van Yamato
Een ding maakt je hele redenatie ongeldig, namelijk ''voor een relatief klein bandje''. Dat is een voorwaarde die je eerst niet stelde en dat veranderd alles. Met een dergelijke voorwaarde kan ik ook wel allerlei uitspraken doen.

Mayne
Wat doet de grootte (en dan heb ik het over bekendheid toen ze nog actief waren, aantal albums, etc.) af van The Libs zijn spraakmakendheid? Ik wil alleen zeggen dat ze ontzettend veel teweeg hebben gebracht, ondanks dat ze klein zijn. Met middelmatige bandjes doel ik op kwalitatief matige bandjes, niet op de grootte, mocht je daarover gestruikeld zijn.

Ik stel verder geen enkele voorwaardes, bandjes zijn invloedrijk of niet. Ook zijn bandjes spraakmakend of niet. Of ze goed zijn of niet, daar valt natuurlijk over te twisten. Ik weet niet in welk vorig commentaar hier van mij voorwaardes zitten verstopt. Jij zit volgens mij maar wat te muggenziften en apatisch door mijn commentaar te ploegen. Met wat vreemde redenaties erbij hoop je een goed tegenargument te maken. Ik hou je in de smiezen.

avatar van Yamato
Helemaal niet, eerst zeg je dat ze het meest spraakmakend zijn de laatste tien jaar en als ik daar op inga zeg je opeens dat ze het meest spraakmakend zijn VOOR zo'n relatief klein bandje. Je stelt dus een extra voorwaarde, en zelfs met die voorwaarde is het nog maar de vraag of je gelijk hebt, je baseert het op jouw ervaring en niet op kennis dus je doet precies waar je mij eerst op aan durfde te spreken terwijl dat nog een mening was ook.

Zigstar
Jawadde, waar gaat dit nog over zeg. The Libertines? Zeer erg invloedrijke (en dus spraakmakende) band. Ze zijn nooit groot geworden, maar wel invloedrijk.
In dat opzicht: Mayne, you're right; Yamato, what the hell are you blathering about?

Mayne
Amen. Verder baseer ik mijn redenaties wel op kennis, niet op ervaring.

avatar van Yamato
Ja, ik zeg niet dat ze niet spraakmakend zijn maar Mayne beweert dat het DE MEEST SPRAAKMAKENDE band van de afgelopen tien jaar is. Dat is heel wat anders.