Joanne Shaw Taylor - Heavy Soul (2024)

Blues / Rock
Label: Journeyman

1. Sweet 'Lil Lies (5:17)
  2. All the Way from America (4:19)
  3. Black Magic (4:25)
  4. Drowning in a Sea of Love (4:34)
  5. A Good Goodbye (4:10)
  6. Heavy Soul (5:08)
  7. Wild Love (4:23)
  8. Someone Like You (4:51)
  9. Devil in Me (3:01)
  10. Change of Heart (3:44)
Mssr Renard
Opvallend. Ik heb alle officiële muziekvideo's van deze nieuwe plaat van Joanne toegevoegd en ik tel er nu al zeven. Dat is een hoop promotie. Zal ze dan nou eindelijk eens goed doorbreken? Ditmaal uitgegeven op een sub-label van Bonamassa (drukke man). Aan de andere kant, wordt ze wel gepromoot als chart-topping artist, dus misschien is ze allang doorgebroken, alleen blijft ze in Nederland wel onbekend.

Na eerste beluistering bevalt de plaat me wel. Een knappe mix weer van bluesrock met catchy pop-hooks en stevige gitaarsolo's. Zo nu en dan wat uitstapjes richting Americana/Roots, soul en funk met prima covers van Armatrading ('All the Way from America'), Van Morrison ('Someone Like You') en Joe Simon ('Drowning in a Sea of Love'). De wat rauwe/hese stem van Joanne vind ik ook heerlijk om naar te luisteren. Haar soepele en snelle fretwerk is ook verslavend. Er staan wat heerlijke gitaarsolo's op de plat.

Stand-out tracks zijn wat mij betreft: 'Sweet 'Lil Lies', 'Heavy Soul' en het wel idioot catchy en swingende 'Wild Love'. Die laatste zou in een ander universum een hitsingle kunnen zijn. Maar dat is mijn bescheiden mening. Ik weet zeker dat ik deze plaat nog veel ga draaien deze zomer.

Vergeleken met het album hiervoor veel meer blues, maar haalt net als Nobody’s Fool het niveau van The Blues Album niet.