Prins S. en De Geit - Partijtje (2024)

Electronic / Pop
Label: [PIAS]

1. Uitnodiging (0:43)
  2. Ik Wens (3:37)
  3. Grabbelton (3:26)
  4. Yvo (3:10)
  5. Stoelendans (3:09)
  6. Goochelaar (3:15)
  7. Ontspring de Dans (3:28)
  8. Vlaflip (4:24)
  9. Warmer (Kouder) (5:20)
  10. Hoe Vier Je Iets (3:54)
  11. Disco Zwemmen I (2:52)
  12. Disco Zwemmen II (4:12)
  13. Bedankt voor het Spelen (0:50)
  14. Disco Dip * (3:05)
  15. Speurtocht * (2:59)
avatar van Bert Wasbeer
Ok, dit is wmb een onverwachts grote sprong voorwaarts voor Prins S en de Geit. Ze hebben zowaar een hedonistische conceptplaat gemaakt. Over (althans, zo zie ik het) wat het betekent om jongvolwassenen te zijn en wat escapisme betekent in tijden van oorlog en klimaatverandering. En dat dan gekoppeld aan de dingen die kinderfeestjes leuk maakten.
Stoelendans gaat over de mensen voor wie in de maatschappij geen plaats lijkt, Goochelaar over onvermogen en schone schijn, Discozwemmen over de stijgende zeespiegel, etc... En dat alles in een stevige combinatie van 80s pop met 90s dance.
Niet alles aan deze plaat is wellicht briljant: je moet wel tegen dit soort thematiek en de doemclichés kunnen, het is beslist niet voor iedereen. En ik vind de wijze van rijmen bij tijd en wijle nog steeds storend. Maar desondanks ben ik toch wel onder de indruk over hoe dit toch wel bijzondere idee uit is gepakt.

Het concept is leuk bedacht: hedendaagse problemen ophangen aan een kapstok genaamd 'Partijtje' waar kinderfeestjes er slim doorheen gewoven worden.

Knap gedaan. Toch weet het me niet helemaal te overtuigen. Het is zeker hip en wat nu goed scoort, maar ik ben niet echt de doelgroep en voor mij is het dan wel een beetje 'been there, done that'. Maar het moet gezegd dat Prins S. en De Geit dit goed aanpakken en daardoor luister ik er zeker naar.

avatar van djwutru072
Naast Goldband meer goede muziek uit 's-Gravenhage. Lekker.