Nikka Costa - Dirty Disco (2024)

Soul / Funk
Label: Go Funk Yourself

1. Dirty Disco (3:43)
  2. It's Just Love (3:56)
  3. Keep It High (3:54)
  4. Dance 'N Forget (3:20)
  5. Glitter in My Tears (4:11)
  6. Satellite Girl (5:14)
  7. All That I R (3:16)
  8. Unsubscribe (2:54)
  9. Slow Emotion (3:26)
  10. Connectivity (8:15)
avatar van jraw
Dat is lekker, funky, upbeat, kruising tussen Prince uit de 80’s en Wendy & Lisa. Heerlijk!

avatar van m@rcel_a
Ik luister nu naar de eerste maten van dit album en de gelijkenis met Prince is wel zorgwekkend groot.
En dan eigenlijk vooral de Camille-periode.

avatar van Reijersen
Nikka Costa leerde ik kennen door een feature op een album van Van Hunt. Een krachtige vrouw, zowel in stem als in uitstraling. En dit Dirty Disco doet het qua muziek bijzonder aardig in wat al in de titel zit. Opener en de titeltrack is trouwens duidelijk geïnspireerd op Prince. It’s Just Love swingt heel lekker. Energiek gezongen en dat doet het hier goed bij mij. Ook Keep it High is zeer dansbaar evenals het aanstekelijke Dance ’N Forget. Glitter in my Tears heeft meer dan genoeg groove waarbij in uitblinker Satellite Girl die kracht van Nikka Costa heel duidelijk naar voren komt. Wat een sterke vrouw. All That I R is dan wat rustiger en wat donkerder, misschien zelfs wel zwaarder. Ook op Unsubscribe is Prince weer niet ver weg, waar het groovende Slow Emotion goed bij het album past. Afsluiter Connectivity kent ook weer die Prince-invloeden en laat je het album swingend verlaten.