Bruce Springsteen - Best Of (2024)

Alternatieve titel: 1973-2020

Label: Sony

1. Growin' Up (3:07)
  2. Spirit in the Night * (4:59)
  3. Rosalita (Come Out Tonight) (7:02)
  4. 4th of July, Asbury Park (Sandy) * (5:36)
  5. Born to Run (4:30)
  6. Tenth Avenue Freeze-Out * (3:11)
  7. Thunder Road (4:49)
  8. Badlands (4:02)
  9. Prove It All Night * (3:59)
  10. The River * (5:00)
  11. Hungry Heart (3:19)
  12. Atlantic City (3:58)
  13. Glory Days * (4:15)
  14. Dancing in the Dark (4:01)
  15. Born in the U.S.A. (4:39)
  16. Brilliant Disguise (4:16)
  17. Tougher Than the Rest * (4:36)
  18. Human Touch (6:30)
  19. If I Should Fall Behind * (2:57)
  20. Living Proof * (4:46)
  21. Streets of Philadelphia (4:14)
  22. The Ghost of Tom Joad (4:22)
  23. Secret Garden (4:28)
  24. The Rising (4:48)
  25. Long Time Comin' * (4:14)
  26. Girls in Their Summer Clothes (4:19)
  27. The Wrestler * (3:50)
  28. We Take Care of Our Own * (3:54)
  29. Hello Sunshine (3:56)
  30. Ghosts * (5:55)
  31. Letter to You (4:55)
avatar van Poles Apart
(Nog) geen Tracks 2, maar andermaal een verzamelaar.

Let op: de CD/2LP versie heeft overigens maar 18 nummers, deze versie zoals ie op de site staat met 31 tracks, is de digitale deluxe versie.

CD/2LP:

Growin’ Up
Rosalita (Come Out Tonight)
Born To Run
Girls In Their Summer Clothes
Hello Sunshine
Letter To You

avatar van itchy
Aclls er naar wat tracks opstaan, moet men gedacht hebben. Ik snap het nut van dit soort verzamelaars nooit, en het is niet eens kerst. Geen obligate onuitgebrachte track om de fans te paaien, dat is dan wel weer netjes.

avatar van gaucho
Dit is wel een heel slechte cash-in van Sony Music. Een muzikale carrière van vijftig jaar samenvatten op één CD danwel 2 LP's sowieso ondoenlijk, maar hier ontbreekt werkelijk elke samenhang. Springsteen heeft zijn muziekrechten voor een exorbitant bedrag verkocht aan Sony, en ik gun hem een onbezorgde oude dag. Maar kennelijk is dit het gevolg als je er zelf geen greep meer op hebt. Zelden zo'n liefdeloos samengestelde verzamelaar gezien. De hoes ziet er ook uit alsof er minder dan een minuut over is nagedacht.

Sowieso vreemd dat ze er geen dubbel-CD of triple LP-set van gemaakt hebben, maar dat de resterende nummers alleen op de streamingdiensten staan. Bij streamen kun je toch gewoon een playlist samenstellen met je eigen favorieten?
Vraag me dan ook af voor wie deze release bedoeld is. Waarschijnlijk voor jonge fans die net instappen. Maar dan nog...

Er zijn sowieso zat betere alternatieven. De enkele Greatest Hits uit 1995 was niet onaardig. De dubbel-CD The Essential is zeker een aanrader, vooral als je de 3CD- versie op de kop tikt met op het derde schijfje allemaal nummers die elders moeilijk te vinden zijn. En als klap op de vuurpijl is er recentelijk een dubbel-CD van hem verschenen in de serie The Japanese Singles Collection. Die is met afstand een stuk beter en completer dan deze, en aangevuld met nog eens 2 DVD's met alle officiële videoclips. Bovendien bevat het boekje afbeeldingen van alle single-hoesjes uit die jaren, wat ik zelf altijd wel een leuk extraatje vind. Kijk, zo doe je dat dus. Enige nadeel: hij loopt maar tot 1999...

avatar van fish
Deze is een grapje, toch? Op de reguliere versie geen The River, slechts twee hits van Born in the USA, geen Better Days? Wat een kille, zakelijke cash grab...

avatar van fish
Natuurlijk heeft Bruce dit aan zichzelf te danken, een spijtig logisch gevolg van die buy out.

avatar van gaucho
De streamingversie van 31 nummers gaat nog. Daarvan voegen de extra nummers nog wel wat toe aan deze verzameling. Gek dat ze daar nou niet gewoon een 3LP- of 2CD-set van gemaakt hebben. Zouden ze nou echt denken dat daar geen markt voor is?

Tja.

Ik ben het met jullie eens. Breng dan de streaminglist op 2CD / 4LP uit. Zucht.

avatar van rushanne
De fans hebben alle nummers al, er zijn al wat verzamelaars die bijna iedereen heeft. Dit voegt werkelijk niets toe. Niemand zit te wachten op deze actie van Sony.

avatar van Braam502
Teleurstellende release. Zijn al veel betere verzamelaars. Echt een instapper voor mensen die Springsteen niet kennen (bestaan die dan nog?!). 3*** omdat het materiaal natuurlijk meer dan prima is.

avatar van vielip
Vet dat Girls in their summer clothes en Hello sunshine hier op staan! Verder kom ik niet qua enthousiasme..

avatar van Frans van Laarhoven
Rare "Best of" maar moet je nu 3* geven omdat het niets toevoegt en een rare collectie is of toch 5* omdat zeker de online versie geweldige muziek blijft. Ik heb met 4* maar voor een compromis gekozen.

avatar van rushanne
Of geen beoordeling omdat je hem niet koopt? (zoals ik heb gedaan)