Treebeard - Nostalgia (2023)

1 stem

Australiƫ
Rock / Metal
Label: Bird's Robe

1. Flatgates (6:44)
  2. The Ratcatcher (10:39)
  3. Pollen (8:25)
  4. Nostalgia (3:41)
  5. 8X0 (7:48)
  6. Terra (10:45)
  7. Dear Magdalena (7:42)
  8. Nostalgia II (7:20)
avatar van ProGNerD
Mooi debuut van deze jonge Australiërs. Post rock / metal volgens het boekje, dat soms wat saai kan zijn, maar daar is hier geen sprake van ! (ondanks de pittige lengte van het album ).

Er wordt erg goed gebruik gemaakt van dynamiek en contrasten en de spaarzame zang en vooral ook de spoken word samples (interessant concept trouwens) zijn treffend ingepast en houden het boeiend genoeg tot het eind. Dit wordt meteen al duidelijk in de openingstrack Flatgates dat erg rustig begint en opbouwt totdat zo halverwege - na een spoken word sample - een abrupte, korte distorted gitaar riff de boel openbreekt: heerlijk en een mooie voorbode van wat nog verder voorbij gaat komen...

Naast dit mooie intro vind ik zo op het 1e gehoor Terra een hoogtepunt en ook de afsluiter, het gedeelde titelnummer Nostalgia II is erg mooi.

Aanrader voor de liefhebber van (instrumentale) post rock / metal in het algemeen of bands als (o.a.) Mogwai of Long Distance Calling in het bijzonder