Hans Zimmer - Dune: Part Two (2024)

Duitsland
Score
Label: WaterTower

1. Beginnings Are Such Delicate Times (8:56)
  2. Eclipse (5:13)
  3. The Sietch (2:34)
  4. Water of Life (3:06)
  5. A Time of Quiet Between the Storms (4:21)
  6. Harvester Attack (3:40)
  7. Worm Ride (2:19)
  8. Ornithopter Attack (2:10)
  9. Each Man Is a Little War (1:21)
  10. Harkonnen Arena (5:22)
  11. Spice (0:37)
  12. Seduction (2:02)
  13. Never Lose Me (1:16)
  14. Travel South (1:10)
  15. Paul Drinks (1:47)
  16. Resurrection (2:16)
  17. Arrival (1:40)
  18. Southern Messiah (5:22)
  19. The Emperor (1:38)
  20. Worm Army (3:33)
  21. Gurney Battle (2:25)
  22. You Fought Well (1:42)
  23. Kiss the Ring (3:12)
  24. Only I Will Remain (6:44)
  25. Lisan Al Gaib (6:36)
avatar van thomzi50
Wonderlijk genoeg kreeg de soundtrack van 'Dune' de onderscheiding waar Zimmer al decennia op zat te azen, die hij niet kreeg voor onder meer 'Gladiator', 'Interstellar', 'Thin Red Line', 'Inception', 'Dunkirk', 'The Dark Knight': de Academy Award voor beste filmmuziek. Vreemd, want enkele van die scores zaten echt heel goed in elkaar, en juist de 'Dune'-soundtrack vond ik niet meesterlijk, slechts gewoon heel kundig, levendig, energiek. En af en toe ook wel origineel, ja, al wordt Zimmers werk logischerwijs steeds minder origineel naarmate je meer soundtracks van hem beluistert.

Zoals Dune: part two minstens zo goed is als Dune #1, zo verhoudt ook deze soundtrack zich tot die van de eerste Dune. Zimmer heeft er zeker geen luie herhalingsoefening van gemaakt, hij werkt veel thema's net anders uit, heeft lagen toegevoegd, er zitten genoeg helemaal nieuwe instrumentaties tussen. Knap, kortom. Veel bombast, maar ook juist meer ingetogen stukken die horen bij de liefde die centraal stelt (zoals het openingsnummer van deze score). Een zorgvuldig, rijk geheel, kortom, dat ik de komende weken ongetwijfeld veel zal draaien.

avatar van dynamo d
De film Dune Part Two is een science fiction meesterwerk en dat geldt zeker ook voor deze fabelachtig mooie score! Als je ernaar luistert dan beleef je de film opnieuw.