Ed Harcourt - Until Tomorrow Then (2007)

Alternatieve titel: The Best of ...

Label: Heavenly

1. Born in the 70's (3:15)
  2. She Fell Into My Arms (3:47)
  3. Black Dress (3:17)
  4. All of Your Days Will Be Blessed (3:43)
  5. This One's for You (4:47)
  6. Apple of My Eye (3:08)
  7. Visit from the Dead Dog (3:02)
  8. Something in My Eye (3:40)
  9. Watching the Sun Come Up (5:44)
  10. Loneliness (2:51)
  11. Fireflies Take Flight (4:38)
  12. Shanghai (3:54)
  13. Shadowboxing (3:20)
  14. Whistle of a Distant Train (3:36)
  15. Until Tomorrow Then (3:55)
  16. You Put a Spell on Me (4:15)
  17. Hopeless * (4:47)
  18. Lord Give Me Fury * (3:26)
  19. Skullman * (3:37)
  20. Commandante des Mandrilles * (2:09)
  21. In Her Own Eyes * (4:54)
  22. Silent Film * (4:45)
  23. Lately I've Been Feeling Rather Srange * (2:54)
  24. Schifoso * (1:20)
  25. My Friends Are Cooler Than Yours * (3:56)
  26. Oh Drunken Wastrel * (3:12)
  27. One Big Shot * (4:19)
  28. A.D.D. * (0:56)
  29. The Year We All Split Up * (4:42)
  30. Ultraviolent Love * (4:44)
  31. People Are Getting Younger * (3:43)
  32. I'm Sticking Around / She * (9:12)
Zijn debuut "Here Be Monsters" was een echt popjuweeltje en ook zijn Maplewood EP (die nog voor zijn debuutalbum uitkwam) was een heel charmant plaatje. Maar sindsdien was het weinig interessant wat hij heeft uitgebracht. Beetje vreemd dus om dan nu met een "best of" te komen.

Oke, een best of klinkt mij ook wat overdreven in de oren echter deze man heeft meer mooie platen gemaakt dan enkel zijn debuut "Here Be Monsters". Misschien vondie het tijd voor een commercieel succesje?

avatar van Kaaasgaaf
Ja, van dit soort releases word ik echt treurig!
Ik moet er helemaal van poepen.

avatar van jordybeukeboom
Nou na 5 volledige albums kan dit best hoor, en je bent niks verplicht te kopen...

avatar van Kaaasgaaf
Het zijn er maar 4 hoor: Here Be Monsters, From Every Sphere, Strangers en The Beautiful Lie.
Misschien reken je Maplewood of Elefant's Graveyard ook mee, maar dat zijn respectievelijk een e.p.'tje en een left-over verzamelaar.

avatar van bloempje24
Op het eerste gezicht een gewone verzamelaar. Maar de tracklist klopt niet. Op deze cd staan gewoon 18 nieuwe nummers. Nummers die de albums van EMI nooit hebben gehaald. Voor de 'fan' dus nooit een miskoop.

EVANSHEWSON
Wel vreemd, na slechts betrekkelijk klein oeuvre al met een verzamelaar afkomen, maar wàt erop staat is gewoon schitterend, toch?

****1/2

bloempje24 schreef:

Echt? :huh:
Ik heb de cd in de winkel zien staan en volgens mij was het dezelfde tracklist. Allemaal nummer die op eerdere albums staan, uitgezonderd 1 b-kantje en 1 nieuw nummer.
Bovendien staat er toch echt ''best of'' op de hoes.
Volgens mij ben jij in de war met ''Elephant's Graveyard''.
Dat is inderdaad een verzameling outtakes.
Dit is, voorzover ik het goed heb, gewoon een 'ordinaire' best-of.

avatar van bloempje24
Geen enkele twijfel. Dat was de enige reden voor mij om deze cd toch aan te schaffen. Zie ook hier.

P.s. die 18 nieuwe nummers staan op de 2e cd. Op de eerste staan inderdaad de 15 best of nummers en 1 nieuwe track.

Okay, ik begrijp het.
Nou, in dat geval ga ik hem ook aanschaffen. Morgen.
p.s.: Staan ook geen van die 18 ''nieuwe'' nummers al op Elephant's Graveyard?

avatar van Kaaasgaaf
Sorry, beetje voorbarige reactie van mij.
Heb op je link gegekeken en zie dat geen van die 16 titels op CD2 (niet 18 dus, of heb jij 2 extra?) mij bekend voorkomt. Dat betekent dus dat ze ook wel niet op Elephant's Graveyard zullen staan en zodoende echt helemaal nieuw zijn voor mij!
Dus nu ik ga hem nu zeker kopen. Maar de tracklist hier moet natuurlijk wel aangepast worden.
Maar bloempje, weet jij misschien of deze nummers misschien de nummers zijn die eigenlijk op het vervolg van The Beautiful Lie zouden staan? Ik kan me namelijk herinneren dat toen dat album uitkwam, Harcourt in interviews zei dat er later dat jaar (2006 dus) nóg een album uit zou komen. Maar dat is er blijkbaar (om onbekende redenen) nooit van gekomen. Misschien dat de platenmaatschappij het niet goed genoeg vond en het daarom maar als bonus-cd van een best-of heeft uitgebracht? Zoeits? Of komt dat album er nog gewoon?
Ik hoop het maar, want hoorde ook dat Harcourt in een interview heeft beweerd nooit meer een album te willen maken als solo-artiest (hij zou er genoeg van hebben). Ik hoop echt niet dat dat waar is en het maar een 'uitspraak' van hem was en meer niet. Ik hoop namelijk dat hij nog heel veel albums gaat maken, ik vind ze namelijk elke keer weer prachtig!

Kaaasgaaf schreef:

Het zullen er inderdaad 16 zijn. Goed kijken of je de 'special edition' aanschaft, anders mis je ze alsnog.

Kaaasgaaf schreef:

Ik heb begrepen dat Ed zijn platencontract kwijt is bij EMI en deze CD is misschien een zoethoudertje tot een volledig nieuw album ergens in 2008-2009. De bonus-cd is vergelijkbaar met het materiaal op Elephants Graveyard, maar ik heb het té weinig beluisterd om daar écht een afgewogen oordeel over te kunnen geven. Gewoon de gok wagen dus!

avatar van Kaaasgaaf
Hoe is hij zijn contract kwijt geraakt? Is hij ontslagen?
Ik moet zeggen dat ik in een beetje bittere stemming ben over Ed.
Ik had hem een tijdje terug in de bovenzaal van Paradiso zien spelen. De liedjes waren, zoals altijd, wonderschoon, maar hij kwam op mij een beetje futloos over. Alsof hij niet meer echt lijkt te weten wat hij wil. Ik vind dit een van de grootste zanger/songschrijvers/podiumartiesten van mijn generatie, dus ik hoop dat hij z'n 'inspiratie' snel terug vindt. Ik vind dat hij minstens zoveel aandacht verdient als alle Rufussen en Sufjannen van deze wereld, maar op de een of andere manier lijkt hij toch altijd een beetje op de zijlijn te blijven. Dat hij in zo'n kleine zaal als de bovenzaal van Paradiso optreedt zegt eigenlijk al genoeg. Want deze man verdient Carre!

avatar van bloempje24
Zijn albums worden ook steeds minder... Uitschiteres blijft hij maken, maar er komen steeds meer 'vullertjes' bij. Jammer!

beaster1256
zeer goeie compilatie maar vreemd dat je bij cdwow london hem kunt kopen voor 6.99 pond maar wel met 2 x 16 nummers erop , dubbel genieten dus voor een zacht prijsje

avatar van dynamo d
Ik had wat meer van deze artiest verwacht maar deze verzamelaar (waarbij er ook nog deluxe versie met een bonus cd bestaat waarop niet uitgebrachte nummers staan) is toch moeilijk doorkomen. De nummers missen diepgang en grijpen me nergens aan. Stem ook niet zo bijzonder, althans dat is mijn persoonlijke mening.