FM - Old Habits Die Hard (2024)

Label: Frontiers

1. Out of the Blue (4:21)
  2. Don't Need Another Heartache (4:35)
  3. No Easy Way Out (3:54)
  4. Lost (5:20)
  5. Whatever It Takes (4:37)
  6. Black Water (4:52)
  7. Cut Me Loose (4:34)
  8. Leap of Faith (4:05)
  9. California (5:17)
  10. Another Day in My World (4:17)
  11. Blue Sky Mind (5:06)
  12. Whatever It Takes [Acoustic Version] *
avatar van Olivia
Ook FM probeert met de tijd mee te gaan, en dat lukt ze aardig goed!
Hoewel het getiteld is 'Old Habits Die Hard' is het echt niet zo dat dit nieuwe album vol staat met klassieke 80's AOR. Het meeste is behoorlijk catchy en geslepen zoals we van deze band gewend zijn, maar toch hoor ik hier en daar wat meer pop en moderne rock invloeden. Gedegen zoals alle alle albums van deze band, maar je merkt dat er meer aandacht besteed is aan het updaten van hun geluid.

Mijn favoriete nummer is waarschijnlijk 'Black Water', wat zelfs wat Toto-achtig aandoet.
Maar ook de opener 'Out Of The Blue' vind ik erg sterk.

Bijzonder is dat de stem van leadzanger Steve Overland helemaal niets aan kracht heeft ingeboet, terwijl hij met zijn band FM en vele andere muzikale projecten toch al sinds de jaren 80 muziek maakt.