J-Zone - Pimps Don't Pay Taxes (2002)

Label: Fat Beats

1. Model Citizens (1:00)
  2. Q & A (2:58)
  3. Live from Pimp Palace East (3:14)
  4. Stroke Happy (0:47)
  5. The Trojan War (3:00)
  6. Bitch Ballad (2:59)
  7. 190 (3:30)
  8. You Block, You Bleed (2:21)
  9. Block Itch (1:55)
  10. No Consequences (3:25)
  11. A Word from Our Sponsor (1:45)
  12. County Check Pimpin (3:35)
  13. Zone for President (3:16)
  14. I'm Fuckin Up the Money (2:44)
  15. Old Maid Legal Aid (1:39)
  16. Jailbait Jennifer (4:36)
  17. Shid Chapter 5 (2:56)
  18. Ms Platonic Part 2 (3:02)
  19. Zone Fan Club (1:35)
  20. Invisible Ink (2:45)
  21. Metrocard Millionaires (2:55)
  22. Billionaire Theme (0:56)
  23. Fan Club President (1:08)
L2K
Raar dat er nog geen berichten bij dit album zijn geplaatst. Voor mij was dit het rapalbum (underground)van 2002. Na zijn solodebuut met "A bottle of Whup Ass" (EP) was het tijd voor een volledig album van J-Zone. Pimps don't pay taxes is gewoon 60 minuten hiphop-cabaret met geweldige storytelling skills.

Originele samples gecombineerd met een dosis humoristische raps maken J-Zone zo uniek als rapper en producer.

5 sterren

avatar van T.O.
Die titel alleen al

want een vent die J-zone. Vette beats, grappige rijms en bizarre skits (Stroke Happy bijvoorbeeld).

Dr.Greenthump
Die skits zijn echt fucking droog, heerlijk. Grappig heb altijd gedacht dat J-Zone een neger was, maar dat is dus niet het geval. Zelfde verhaal als Aesop Rock. Had er nog niet op gestemt, binnekort maar eens uit de kast trekken.

avatar van Backslap
Fucking droog , gewoon meesterlijk
beats zijn ook gruwlijk

avatar van psychonaatje
Dit is geweldig! Niet alleen sterke beats en goed gerapt, maar die humor! Helemaal fantastisch. Alleen de intro al:

Sample 1: Here they are then, and ready to
Sample 2: Crack the shit out you!
Sample 3: In the comfort of your own living room

Toen moest ik al hardop lachen en dat werd niet bepaald minder in de loop van het album.

Social_Mask
Ontzettend grappig ja!

Alleen wel iets te veel van het goede. Te wijten aan de overload aan voicesamples. Op een gegeven moment heb je het wel gehoord. J-Zone is overigens wel een verrassend goede rapper (die tot mijn grote verbazing blank bleek te zijn) en de beats hebben fijne samples, maar het wordt wel iets te herhalend. Ook mist het album échte uitschieters, al vind ik Stroke Happy wel een geniaal moment van 47 secondes.
It's so good to beat your meat!

Al met al vind ik dit album 3* waard, alleen ik heb me toch wel enorm vermaakt. Op momenten letterlijk en figuurlijk dubbel gelegen van het lachen. Fijn album om eens in de zoveel tijd op te zetten.

Die titel is overigens ook echt geniaal! .. Verdomme, ik lijk zowaar te genieten van het leven..

avatar van Stapler
Niet dat Social_Mask nog op de site maar goed. J-Zone is niet blank (iig niet 100%) want hij heeft afro-haar . Maar goed daar gaat het niet om, ik ga hier eens goed naar luisteren want wat ik al ken is best grappig .

Ulfat-e-Zulmat
Stapler schreef:
Niet dat Social_Mask nog op de site maar goed.

Present!

Ja, ik ging destijds ook maar af op wat Dr.Greenthump zei. En als ik op google google (:D) zie ik inderdaad wat "zwarte kenmerken". Dr.Greenthump mag overigens binnenkort een brief van mijn advocaat verwachten, want leugens tolereer ik niet.

En zeker de moeite waard, Stapler. Ik denk dat ik dit eens ga opzetten als ik me met mijn vrinden in hogere sferen begeef. Dat wordt dijenkletsen tot diep in de nacht.

avatar van shaadiq haynes
De man heeft blijkbaar een boek geschreven over zijn leven en de struggle om het te maken in de hiphopwereld. Een verbluffend eerlijk en ontnuchterend interview over dat boek vind je op J-Zone lost his Wikipedia page?and his interest in being a rapper | Music | Money Matters | The A.V. Club - avclub.com