Dodenkrocht - Coffin World (2024)

1 stem

Label: Auric

1. Funus (8:39)
  2. Prophets of Nothing (8:26)
  3. Totenstadt (10:11)
  4. Into Depravity (6:32)
  5. Coffin World (7:39)
  6. Funerals of the Ruined (7:02)
  7. Architects of Pain (6:42)
avatar van Edwynn
Dodenkrocht levert met 'Coffin World' een uiterst geraffineerd staaltje blackmetal. Veel elementen uit die scene komen terug in het plechtststatige geluid.
Aan de ene kant treffen we majestueus klinkende passages boordevol melodie aan en aan de andere kant zijn er ook wat interessante krachtserupties. Van symfonische elementen wordt niet of nauwelijks gebruikt gemaakt.

Tussendoor schakelt de band regelmatig terug om in drassige doomtempo's voort te ploegen. Waarbij af en toe de gedachten wel afdwalen naar bekende doom/death acts. Het zorgt desalniettemin voor een dynamisch geheel. En natuurlijk voor een heerlijk druilerige sfeer.

Het lange en epische 'Totenstadt' noem ik het hoogtepunt van het album waarin de kracht van Dodenkrocht het beste samenkomt.
Al mag het van mij soms best wat minder 'netjes' klinken.