Dean Martin - Dean Martin Sings (1953)

Label: Capitol

1. Who's Your Little Who-Zis! (2:19)
  2. I'm Yours (3:15)
  3. I Feel a Song Comin' On (1:49)
  4. Come Back to Sorrento * (3:14)
  5. Oh Marie * (2:23)
  6. With My Eyes Wide Open I'm Dreaming (3:07)
  7. Just One More Chance (3:17)
  8. Louise (2:19)
  9. That's Amore * (3:08)
  10. I Feel Like a Feather in the Breeze (2:45)
  11. When You're Smiling (The Whole World Smiles with You) * (3:02)
  12. A Girl Named Mary and a Boy Named Bill (2:51)
  13. You're the Right One * (3:09)
  14. Blue Smoke * (2:26)
  15. Johnny Get Your Girl * (2:33)
  16. As You Are * (3:06)
avatar van heartofsoul
Niet vaak deel ik gelijk de hoogste score uit na enkele beluisteringen, maar bij dit album is het weer eens raak. Het was, nadat er al een paar jaar singles waren verschenen, het allereerste album van Dean Martin dat oorspronkelijk met 8 nummers verscheen. Ik bezit sinds kort een (cd) versie met 12 nummers, die deel uitmaakt van een doosje met 5 cd’s, dat door het DOL-label werd uitgebracht, in een serie met oudere en waarschijnlijk rechtenvrije albums. Voor de liefhebber een buitenkansje. De standards uit de jaren 20 en 30 worden prachtig gezongen, en het orkest is eveneens schitterend. Absolute aanrader voor de liefhebber van het genre.

avatar van Shaky
Ik sluit me helemaal aan bij heartofsoul. Fantastisch album waar Dean zijn eigen versie van standards zingt, en hoe. De arrangementen voegen echt iets toe aan de originele versies en naar Dean luisteren is sowieso altijd erg fijn.

Ongelooflijk dat hij hier nog zo onzeker over zichzelf was. Hij schaamde zich rond deze periode nog erg voor zijn uitspraak en was bang dat niemand hem echt wilde horen zingen. Dat gevoel heeft hij nooit helemaal van zich af kunnen schudden, maar zelfs dit hele vroege album bewijst zijn klasse al.

Het merendeel van de bonustracks werd in 1955 al toegevoegd toen hij middels een aantal films enorm aan populariteit gegroeid was. De platenmaatschappij besloot deze LP van 8 tracks meteen uit te breiden met filmhits zoals That's Amore.

avatar van heartofsoul
Mooi bericht Shaky, en misschien dat het aanleiding geeft aan nóg meer users om eens een album van Dean Martin te beluisteren. Jammer alleen dat Dean Martin Sings, als ik het goed gezien heb, niet op Spotify is te vinden.