Kate Campbell - Sing Me Out (2004)

1 stem

Country / Folk
Label: Compadre

1. Heart of Hearts (3:39)
  2. Jesus and Tomatoes (4:10)
  3. Older Angel (3:47)
  4. Who Will Pray for Junior (3:44)
  5. Waiting for the Weather to Break (3:37)
  6. This Side of Heaven (1:49)
  7. Ave Maria Grotto (4:56)
  8. In My Mother's House (3:27)
  9. Would You Be a Parson (2:49)
  10. Signs Following (3:22)
  11. Delmus Jackson (3:44)
  12. Sing Me Out (4:33)
  13. Funeral Food (3:25)
avatar van nlkink
Van 1994 tot en met 1999 had Kate Campbell een platencontract bij Compass. Na afloop van het contract probeerde Campbell de masters over te nemen van Compass, wat uiteindelijk niet lukte. Daarop besloot zijn om het materiaal van de albums Moonpie Dreams, Visions of Plenty en Rosaryville grotendeels opnieuw op te nemen. Dat materiaal is uitgebracht in 2004 op de twee albums Sing Me Out en het op MM nog ontbrekende The Portable Kate Campbell.
Belofte maakt schuld, wordt wel gezegd. Recentelijk heb ik dit album, samen met nog drie van Campbell, in een plaatselijke kringloopzaak gekocht. Sing Me Out was echter nog niet op MM opgevoerd. Bij mijn verzoek beloofde ik een stukje over het album te schrijven. Waarvan akte dus.
Heropnames zijn wat mij betreft altijd een hachelijke zaak. Helemaal als je de originelen kent. Echter, wat Kate Campbell hier heeft gedaan, heeft mij al na enkele liedjes gehoord te hebben over de streep getrokken. De enkeling die mijn recensie van Moonpie Dreams heeft gelezen zal zich wellicht herinneren dat ik het een tikkeltje teleurstellend vond dat het album een continuering van Songs from the Levee was, maar dat een aantal songs een wat meer in de richting van popmuziek waren gearrangeerd.
Bij de heropnames heeft Campbell echter de koers bijgesteld naar rootsmuziek. Akoestische instrumenten: gitaar, mondharmonica, banjo, viool, contrabas. De liedjes winnen behoorlijk aan zeggingskracht nu ze op zo'n heerlijk eenvoudige manier worden gespeeld. Grappige bijkomstigheid is dat Funeral Food verreweg het meest vrolijke klinkende nummer is van het album, iets wat ik eigenlijk niet echt verwachte.
Wat mij betreft een zeer geslaagd project en als ik ooit tegen een exemplaar van The Portable Kate Campbell aanloop dan gaat die zeker mee naar huis.
Sing Me Out krijgt van mij nu al een onvoorwaardelijke waardering van 4 sterren. En op termijn zou daar wel eens een halfje bij kunnen komen.