Holy Mother - Rise (2024)

geen stemmen

5. Rise (5:01)
  6. Down (3:12)
  7. Interventionist (3:49)
  8. Hex (4:08)
  9. Live to Die [2024 Version] (3:55)
  10. Rain (5:36)
Mssr Renard
Ik dacht toen ik deze plaat zag, dat het wel een comebackplaat moest zijn, maar er was al een plaat uit in 2021. Hoe het ook zij; ik heb deze band minstens 20 jaar niet meer beluisterd. Deze band is wel wat vergelijkbaar met Primal Scream, in die zin dat het echt een Judas Priest-kloon is. Ik vond het wel wat hebben. Het had iets stoers, maar dat heeft Priest ook.

Het is wel echt een vreselijke hoes. Die metalhoezen zijn er wel echt op achteruit gegaan de laatste 20 jaar. Die getekende fantasiehoezen vond ik persoonlijk veel gaver dan dit soort fotografie-gemanipuleer.

avatar van Arrie
Mssr Renard Ik weet niet welke band je bedoelt maar ik denk dat je bands verwart. Primal Scream en Judas Priest zijn namelijk heel verschillende bands.

Arrie schreef:

Ik noem Primal Scream een Judas Priest-kloon, maar het staat er wat onduidelijk, denk ik.

Mssr Renard
Ik heb deze trouwens net afgeluisterd, en het is echt vreselijk. Het klinkt alsof AI een metalplaat maakt. Alle menselijkheid is weg, en alles klinkt door machines gemaakt.

De zang is veel te veel gemultitracked en bewerkt. Alles hangt van studiofoefjes en -manipulaties aan elkaar. De songs klinken allemaal erg geforceerd en de zanglijnen vergezocht en onnodig ingewikkeld. Mike Tirelli wil heel graag erg urgent, modern en krachtpatserig klinken. Patserig is het zeker.

Ik heb wel vaker moeite met moderne producties van metalplaten, maar dit vind ik echt vreselijk. Echt het slechtste wat ik in jaren heb gehoord. Ik vraag me af hoe ik die oude platen van Holy Mother nu nog vind. Maar ik durf er egenlijk niet naar te luisteren.

avatar van Arrie
Mssr Renard schreef:

Ja ik snapte hem maar Primal Scream is totaal geen Judas Priest-kloon. Dus ik vermoedde dat je wellicht een andere band bedoelt.

avatar van Kronos
Ik denk dat je Primal Fear bedoelt, Mssr Renard.

Mssr Renard
Yes, Primal Fear. Wat stom. Ja die.

avatar van Kronos
Ja, dan is dit bijvoorbeeld toch beter.

avatar van Kronos
Uitstekend. En niet 'voor de rest' maar helemaal. Ik lach me kapot met de 'blasfemische' bandnamen, albumtitels en hoezen die hier op de site te vinden zijn. Misschien open ik wel eens een topic erover. Maar laten we het hier maar over de muziek van Holy Mother hebben.