Pye Corner Audio - The Endless Echo (2024)

Electronic
Label: Ghost Box

1. The Awful Majesty (1:52)
  2. Decision Point (4:32)
  3. Lacunae (3:08)
  4. On the Clock (4:09)
  5. Unnatural Span (2:31)
  6. Chronos (5:34)
  7. Heat Haze (2:47)
  8. Momentary Permanence (3:31)
  9. Written in Water (3:18)
  10. All Things Pass (2:04)
  11. Deeptime (4:13)
  12. Vault (2:16)
  13. Archaic (2:49)
  14. Counting the Hours (4:57)
  15. Green Pulse (3:53)
  16. Unremembered (3:03)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Vreemd, ik zou zweren dat Ghost Box opgeheven was - dat geldt in ieder geval wel voor de bandcamppagina. Zou de titel van dit album daar een verwijzing naar zijn - dat deze plaat één van de spookachtige echo's is van het label?

Sowieso altijd de moeite waard om te checken, nieuw werk van Pye Corner Audio. Ik ga hem gelijk eens opleggen terwijl ik me, heel gepast gezien het thema hauntologie, over een hoofdstuk van Marx' Kapitaal buig.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Na het mindere Let's Emerge! is dit weer Martin Jenkins zoals we hem gewend zijn: onheilspellende, stroperige downtempo techno en ambient, bestaande uit analoge synths en (wanneer aanwezig) simpele doch dodelijk effectieve drums. Met zijn project Pye Corner Audio klinkt Jenkins hoe John Carpenter zou klinken als hij opgegroeid was met Burial, Booka Shade, en My Bloody Valentine. Hij vindt altijd knap het midden tussen harmonie en dissonantie, en hoewel hij graag de wrijving opzoekt klinkt het resultaat altijd prettig om te horen doordat de nummers warm en ruim zijn afgemixt. Decision Point springt er bij de eerste beluistering wel bovenuit, die mag mooi naast klassieke PCA-tracks als Toward Light en Sleep Games staan.