Dreams - Imagine My Surprise (1971)

geen stemmen

Jazz / Rock
Label: Columbia

1. Calico (3:17)
  2. Why Can't I Find a Home (3:40)
  3. Child of Wisdom (5:19)
  4. Just Be Ourselves (4:31)
  5. I Can't Hear You (3:48)
  6. Here She Comes Now (4:00)
  7. Don't Cry My Lady (3:41)
  8. Medicated Goo (3:53)
  9. Imagine My Surprise (8:00)
Mssr Renard
Tweede plaat van deze jazzrockgroep. In het begin van de jaren zeventig kwamen er veel rockbands opzetten met een blazerssectie zoals Chicago, Blood, Sweat and Tears en het Britse IF.

In die hoek moet je deze band zoeken. Dus een mix van soul, r&b, blues, pop, jazzrock en funk. De band had een selectie bandleden die later nog grote bekendheid zouden genieten, zoals de broeders Randy en Michael Brecker, drummer Billy Cobham en bassist Wil Lee. De plaat is geproduceerd door Steve Cropper (Booker T & The MG's) en klinkt als een klok.

De leadzang is verdeeld over bassist Will Lee en Edward Vernon. De band brak niet door, zoals Chicago en Blood ,Sweat & Tears en het zou bij twee platen blijven. De broers Brecker, Will Lee en Billy Cobham zullen allemaal op hun eigen manier heel bekend worden.