Aaron Frazer - Into the Blue (2024)

Soul
Label: Dead Oceans

1. Thinking of You (2:55)
  2. Into the Blue (3:25)
  3. Fly Away (3:17)
  4. Payback (3:03)
  5. Dime (3:17)

met Cancamusa

6. Perfect Strangers (2:18)
  7. Time Will Tell (4:04)
  8. I Don't Wanna Stay (4:16)
  9. Play On (2:48)
  10. Easy to Love (3:50)
  11. The Fool (3:54)
avatar van vinylbeleving
Veel te melig weer naar mijn smaak. Productioneel en muzikaal prima, maar zijn stem werkt me vrij snel mateloos op de zenuwen. Aaron Frazer kan het beter bij drummen en backings vocals houden, een heel album kan hij niet dragen.

avatar van Zwaagje
Na een korte eerste luisterbeurt sloot ik me aan bij vinylbeleving; met name die falset staat me tegen. Na een positieve recensie in De Volkskrant (ik weet het....ook maar één mening) geef ik dit een tweede kans. Een aangekondigd optreden in Tolhuistuin is extra motivatie.

De fenomenale falset van Aaron Frazer draagt zijn heerlijke retrosoul ★★★★☆ DPG Media Privacy Gate - volkskrant.nl

avatar van Zwaagje
Inmiddels vele luisterbeurten verder en ik begin het album steeds meer te waarderen. Alles klopt aan dit album en zelfs de falset went. Blij met de Tolhuistuin kaartjes en ik verhoog mijn stem.

avatar van Silky & Smooth
Zwaagje schreef:
…en ik verhoog mijn stem.

Heel toepasselijk

Silky & Smooth schreef:

Heel toepasselijk

LOL

avatar van djarend
Heerlijk zomers album en bij ons in de winkel merken we: draaien is verkopen ...... Tip , hij komt in oktober in Bird ( Rotterdam ) er fijne (kleine ) zaal

avatar van Reijersen
Van Durand Jones & the Indications naar soloprojecten. Aaron Frazer had eerder een eigen plaat uit dan Durand Jones en daar is dus nu deze tweede bij gekomen. Bij Aaron Frazer kan je meteen denken aan zijn falsetto. Ook die kleurt dit album weer vol. Opener Thinking of You is dromerig en relaxed. De titeltrack is een mooi ontspannen song en heeft wat weg van het werk van Frankie Valli. Fly Away zorgt er voor dat je een beetje meedijnt, wederom een prima song. Payback heeft dan weer een fijne groove, waar je bij Dime kan wegdromen. Een fijne song waarop Aaron Frazer bijgestaan wordt door Cancamusa. Een mindere song op het album is Perfect Strangers, gelukkig is Time Will Tell wel weer lekker rustig. Het gospelesque I Don’t Wanna Say is ook erg fijn, waar Play On prima weg luistert. De onderliggende groove op Easy to Love voegt echt wat extra’s toe en afsluiter The Fool is een lijzig nummer. Aaron Frazer heeft weer een fijne, ontspannen plaat gemaakt.

avatar van overmars89
Aaron Frazer klinkt het beste op de productie van Dan Auerbach. Dat bewijst hij hier op de titeltrack nog eens. Op deze langspeelplaat kiest Aaron ervoor om in plaats van vast te houden aan 1 specifieke stijl met 1 vaste producer te tappen uit meerdere vaatjes. Helaas past zijn hoge kopstem niet altijd bij alle sonische paletten.

Ik zet dus veel liever zijn voorganger op.

overmars89 schreef:

Ik zet dus veel liever zijn voorganger op.

Ik heb precies het tegenovergestelde....grappig. De muziek is al vrij clean en de productie van Dan Auerbach doet daar in mijn oren nog een dot bovenop. De productie én afwisseling op dit album werkt voor mij beter.
Gisteravond Aaron live gezien in De Tolhuistuin en aangenaam verrast. Goed geluid, geweldige band én een afwisselende set. Genoten!

avatar van Zwaagje
Beste off topic, maar over het live optreden gesproken. Ik kan het niet beter verwoorden:
Aaron Frazer heeft een geweldige falsetstem en zingt bijna alleen maar sterke liedjes. - digitalekrant.volkskrant.nl

avatar van djarend
Zwaagje schreef:

geweldig optreden ja, zag hem een dag later in Bird te Rotterdam ....