MRCY - VOLUME 1 (2024)

2. Lorelei (4:24)
  3. Purple Canyon (3:13)
  4. Days Like This (2:38)
  5. California (4:46)
  6. Flowers in Mourning (4:13)
  7. Powerless (3:41)
  8. Seven Candles (3:31)
Prachtig album. Mooie soul. Aankomende woensdag te bewonderen in Amsterdam
Invloeden van Anderson.Paak, Sault, Marvin Gaye, Cleo Sol.

avatar van Reijersen
Het in de pandemie gevormde MRCY komt uit Engeland en bestaat uit een tweetal. Ik had er echt nog nooit van gehoord totdat ik ergens online dit album tegenkwam. Het heeft een vanaf de start op R.L.M. goede sound. Het begint zoet, op de juiste manier. De vibe is ontspannen, romantisch en de stem is goed. Lorelei heeft ook een hele goed vibe hoor, de sound zit ook hier weer uitstekend in elkaar. Purple Canyon is een mooie, rijke song. MRCY laat horen dat ze dat ze uitstekende muziek kunnen maken. Days Like This heeft wat meer groove, is mee funky. Ook weer heel fijn. California is lijzig, prettig gezongen, rustig en mooi. Flowers in the Mourning heeft een meer psychedelisch karakter. Dit is één van mijn favorieten. Powerless is een nummer om lekker bij weg te dromen. Seven Candles uiteindelijk is heel lijzig en heerlijk zoet. Dat ik positief ben over dit album moge duidelijk zijn. Sterker nog, dit is één van de beste albums van 2024.