Bob James - Hapgood (1994)

1 stem

Jazz / Score
Label: Tappan Zee

1. Hapgood Overture (2:08)
  2. Variations on a Meet (5:03)
  3. Dangerous Animals (1:28)
  4. The Riddle (2:28)
  5. Am I Five? (0:39)
  6. Target Practice (1:12)
  7. Math in the Cathedral (0:43)
  8. I'm Here to Be Told (0:18)
  9. The Mousetrap (1:04)
  10. Photo Shoot (3:23)
  11. Feeding Time (1:10)
  12. Am I Six? (1:35)
  13. Open the Box (2:28)
  14. You're the Juice (0:54)
  15. Final Pitch (0:24)
  16. The Game Is Over (0:17)
avatar van Chet
Half November 2023 besloot ik MM te belasten met berichtjes bij Bob James albums, met als enige voorwaarde dat het betreffende album in de CD kast stond bij huize Chet.
Inmiddels heb ik de voorwaarden verruimd: ook als het album niet in de kast zat, schrijf ik "een stukkie".

Hapgood staat dus niet in de verzameling alhier. Ik heb het album ook nog nooit ergens te koop zien staan overigens.

Na enig spitwerk op het World Wide Web blijkt dat het hier de soundtrack bij een toneel/theaterstuk betreft.
Zelfs over die theaterproductie ben ik niet veel te weten gekomen.

Terug naar de muziek dan maar? De ouverture begint als een bekend klassiek stuk, maar neemt na een aantal noten een andere afslag. Het is wél een fraai, relaxed piano deuntje.

Variations on a Meet is vast ingezet om een spannende ontmoeting van onderliggende muziek te voorzien. Het klinkt in ieder geval, zeker in het begin, verontrustend. Met een tijdsduur van vijf minuten is het het enige nummer dat wat langer duurt.

Dangerous Animals klinkt dan weer een stuk minder gevaarlijk dan de titel doet vermoeden. Een beetje een allegaartje van tonen, maar niet onaardig als muziekstuk(je).

The Riddle: rechttoe rechtaan deuntje en minder raadselachtig dan de titel doet vermoeden.

Hierna volgen er vijf tracks van een minuut of minder waar bar weinig over te vermelden valt

Photo Shoot is een herkenbare Bob James track. Dit nummer had probleemloos op een van de reguliere James CD's uit die tijd gepast.

Feeding Time....... Ik denk dat ik ook maar eens een koekje bij de koffie ga pakken nu

Am I Six? Zeker een spannende episode in de theatervoorstelling, denk ik.

Open the Box heeft weer dat bekende begindeuntje uit de ouverture. Ook weer dat lekkere piano deuntje.

Vervolgens nog weer drie tracks die qua tijdsduur niet de moeite waard zijn.

Al met al is Hapgood een Soundtrack die nog geen half uurtje duurt en nergens kan boeien, wat mij betreft.
Wellicht dat de muziek in het theater wel een welkome, waardevolle aanvulling is geweest?