Gangrene - Heads I Win, Tails You Lose (2024)

Label: ALC

1. Congratulations, You Lose (3:18)
  2. Dinosaur Jr. (3:05)
  3. Oxnard Water Torture (2:46)
  4. The Gates of Hell (3:31)

met Ankhlejohn

5. Cloud Surfing (2:15)
  6. Free Money Interlude (0:52)
  7. Espionage (3:00)
  8. Magic Dust (4:17)

met Evidence

9. Watch Out (3:20)
  10. Just Doing Art (3:55)

met Boldy James

11. You Should Join the Army (3:07)
  12. Royal Hand (3:01)
  13. Muffler Lung (2:44)
  14. The Greatest Dope on Earth * (3:21)
  15. Hood Diagnostics * (3:53)
avatar van MAS
MAS
Alchemist verkoopt een hoop coole (maar nutteloze) parafernalia bij deze release.

avatar van Nr.4
Bij Gangrene verbaas ik me er altijd over hoe twee toch wel dope producers zulke saaie meuk kunnen maken. Echt oersaaie plaat weer. Ben behoorlijk fan van Alchemist, Oh No vind ik ook wel ok (al is goeie release van hem lang geleden), maar samen valt het bij mij altijd helemaal dood.

Uitzondering op dit album vind ik Muffler lung, dat is een joint die me bijblijft. De rest inwisselbaar.

avatar van Yestsida
Voor mij is het een typisch Gangrene-album geworden.

Wat in feite wil zeggen dat ik het geen straf vind om het te beluisteren maar er zit echt 0,0 replay value in voor mij. The Alchemist is een topproducer, op een project van Gangrene heeft hij me echter nooit omver geblazen. Als rapper doet hij het ook niet slecht, hij blinkt gewoon niet uit. Met Oh No ben ik naast Gangrene niet goed bekend, wederom iemand dat niet uitblinkt.

Heads I Win, Tails You Lose is alweer hun 4de studioalbum, er zat zelfs 9 jaar tussen het vorige project en deze LP... mijn gevoel over dit duo blijft jammer genoeg ongewijzigd.

avatar van Silky & Smooth
Heel saai, ja. Vergelijkbaar met hun vorige werk, al vind ik 'You Digust Me' wel een positieve uitzondering. Met Congratulations, You Lost, Magic Dust en de twee bonus tracks een paar lichtpuntjes. Voor de rest inderdaad geen straf, maar ook geen replay value. Ik weet ook eigenlijk niet waarom mijn verwachtingen zo hoog waren. Ondanks dat het grote namen zijn, is Alchemist heel wisselvallig en heeft Oh No nou ook niet bepaald het meest indrukwekkende oeuvre.