Felix da Housecat - Virgo Blaktro & the Movie Disco (2007)

Dance
Label: [PIAS]

1. Virgo Arrival (1:01)
  2. Moviedisco (3:23)
  3. Like Something for Porno (3:23)
  4. Radio (2:53)
  5. Sweetfrosti (2:44)
  6. I Saw the Future Balktroman (0:38)
  7. Mad Sista (0:33)
  8. It's Been a Long Time (2:24)
  9. Monkey Cage (2:06)
  10. I Seem 2be The1 (1:52)
  11. It's Your Move (2:21)
  12. Lookin' My Best (2:04)
  13. Pretty Girls Don't Dance (0:29)
  14. Tweak (5:28)
  15. Night Tripperz (3:16)
  16. Future Calls the Dawn (6:32)
Dit borduurt verder op de vorige plaat van Felix da Housecat, maar ik geloof niet dat ik dit nou zo heel geweldig vindt... Staan wat fijne nummers op, maar als geheel overtuigt het me niet echt.

Hij heeft ook wat ander - experimenteler - materiaal op de plank liggen (o.a. een album met Marilyn Manson), maar dat brengt ie bewust nog niet uit, omdat ie liever eerst met wat toegankelijker materiaal komt na een stilte van een paar jaar. Beetje jammer vind ik eigenlijk...

Ollie
Album nog niet geluisterd, maar Tweak blijft een lekker nummer vind ik.. verder ken ik niet zoveel van het album, ben benieuwd.

Tweak is het beste nummer, samen met Something For Porno. Sweetfrosti is een lauw eerbetoon aan Devo.

Tweak is trouwens wel een stuk steviger dan de rest, gaat meer richting techno. Verder zijn het een beetje Prince/disco-achtige nummers.

avatar van Antie
Ja voor de allereerste keer dat ik dit album beluisterde, stelde
het me ook wel teleur.
Ik had ook meer van Felix verwacht zeker na zijn vorige album.
Maar na de teleurstelling kwam ik toch tot de veronderstelling dat
er toch enkele leuke nummers op staan.
Hij heeft er een "easy listening" album van gemaakt, wat op zijn eigen niet slecht is.

Ik ben ook meer voor de groeiplaten die meerdere luisterbeurten nodig heeft met nummers die lange tijd blijven hangen, maar af en toe
een album tussendoor zoals deze kan ik wel verteren.

"Sweetfrosti" is 1 van mijn favorieten omdat hij me doet denken
aan een liedje van vroeger waar ik goeie tijden aan vast bind.

"It's Been a Long Time" en "I Seem 2be The1" vind ik ook goeie
nummers.
"Tweak" heb ik liever de versie zonder het stemmetje en is een
echte feestplaat.

Effe reactie op wat Herman zei dat hij Prince/disco-achtige nummers heeft gemaakt.
Daar sta ik niet zo versteld van omdat Felix zelf een grote fan is van
Prince.
Vroeger en nu nog draait hij op feestjes bijna altijd "controversie"
van prince.
Wat ook 1 van zijn favorieten platen is.

3 * vind ik iets te weinig en 3,5 misschien iets teveel.
Maar dan toch maar 3,5 omdat het album me niet echt heeft
geirriteerd dat het niet vernieuwend was.
En natuurlijk omdat Felix "voor mij" dan toch een van de beste dj's
blijft omdat hij er altijd een feestje van maakt.

avatar van Antie
P.S. voor de fans.

Laten we gewoon hopen dat dit even een tussendoortje is en dat
hij binnenkort ons terug verrast met een vernieuwend juweeltje

Ja, ik heb ook een set (uit 2002 ofzo) waarin hij Controversy van Prince draait. Errug vet! Maar deze plaat doet het hem dus niet voor mij...

Sweetfrosti is overigens een cover van Devo's Snowball. Wellicht dat het je daar aan doet denken.