Dani Molino - Trails (2016)

1 stem

Spanje
Folk / Roots
Uitgebracht in eigen beheer

1. America (3:37)
  2. The Aimless Way (2:45)
  3. Blue Ridge Parkway (4:15)
  4. In the Woods (2:43)
  5. A Place Where I Belong (3:33)
  6. New Orleans (4:11)
  7. Shelter from the Storm (4:47)
  8. California (3:39)
  9. Angel (3:44)
  10. Wanderlust (3:19)
  11. Trails Into the Canyons (5:15)
  12. You & I (4:20)
avatar van potjandosie
dit album van de mij onbekende Spaanse singer/songwriter Dani Molino, die zijn albums in eigen beheer uitbrengt, kwam ik min of meer bij toeval tegen. de hoes en de titel "Trails" spraken mij aan. tot nu toe is de enige Spaanse muziek in mijn platenkast afkomstig van wijlen het Spaanse zangfenomeen/icoon Maria Dolores Pradera.

Dani Molino verliet zijn thuisbasis Londen voor een rondreis van 3 maanden door de U.S.A.
zijn ervaringen/reisverhaal kwamen via 12 zelf geschreven songs op dit album terecht. het is een soort van Americana album gemaakt door een Spanjaard. helaas is de kwaliteit van een groot aantal van zijn songs middelmaat. toch bewijst hij met het mooie "Blue Ridge Highway" wel degelijk een goede song te kunnen schrijven. een mid-tempo nummer met een fraaie pedal steel van Steve Hinson en een fijne harmonica partij.

ook de opener "America", het intieme "In the Woods" met fraaie harmoniezang en wederom een pedal steel, "Shelter from the Storm" en "Trails Into the Canyons" zijn het beluisteren waard. het niveau van deze 5 songs weet hij helaas niet vast te houden. alle overige songs op dit wisselvallige album willen niet echt beklijven.

Album werd geproduceerd door Dany Richter en Dani Molino
Recorded at Studio El Lado Izquierdo, Madrid

de muzikanten op dit album:

Dani Molino: acoustic guitar, bowed guitar, harmonica, Rhodes & vocals
Damien Thill: drums, percussion