Substantial - Sacrifice (2008)

Label: QN5

1. Sacrifice (Intro) (0:36)
  2. Let It Go (3:50)
  3. That Damn Good (2:52)
  4. Chain Reaction (3:39)
  5. Resurrection of the House Party (4:05)
  6. U Can Get It / This Instrument (Interlude) (6:19)
  7. My Favorite Things (4:56)

met Steph

8. 4dozdatdonkno (3:34)
  9. It's You (I Think) / Go Wait (Interlude) (4:55)
  10. Spaticus (Spit 4 Spat) (3:24)
  11. A.P.G. Boy (5:18)
  12. The Wake Up Call / Another Day on the Plantation (Interlude) (4:54)
  13. Labor Pains (4:36)
  14. QT (Quality Time) (4:31)
  15. Sign Language (5:44)

met Extended F@mm

16. Hood Hope (4:32)

met Steph en RnB

17. Sacrifice - DJ Kool Herc * (2:57)
avatar van Osiris Apis
Nieuw album van het lid van Extended Famm. Cunninlynguists zit ook bij het label QN5.

avatar van Osiris Apis
'That Damn Good' bevat dezelfde sample als het nummer van Percee P - The Hand That Lead You.
Die van Percee P vind ik beter (is meestal zo die je eerder kent), want op deze komt er een raar melodietje bij.

Social_Mask
Ik moest direct aan Nujabes denken toen ik het woord Substantial las. Ben eventjes gaan zoeken en ze (of hij, weet ik niet meer) hebben wel eens als gastartiest opgetreden bij nrs van Nujabes. En laat Eclipse nou nét 1 van mijn favoriete Nujabes nrs zijn waar Substantial gerapt hebben (heeft..?)

avatar van Osiris Apis
Het is 'heeft', het is 1 gast. Ik kende hem ook van het album van Nujabes.
Substantial heeft ook een album bijna volledig geproduceerd door Nujabes, maar die heb ik nog niet gevonden.

To This Union A Sun Was Born heet ie.

avatar van Osiris Apis
'It's You (I Think)' is mijn favoriet. Erg goed nummer met productie van Kno van Cunninlynguists. Het nummer heeft ook een Cunninlynguists sfeer. Verder vind ik Quality Time een goed nummer met een relaxt sax sampletje.

Aantal producties vind ik te luid/clubachtig.
Ik zit nog te twijfelen tussen 3 en 3,5*. Misschien nog eens een keer luisteren.

avatar van Chrisseh
Hoeveel heeft Kno allemaal geproduceert?

Ik weet niet, ik vond de paar tracks die ik al gehoord heb niet écht veel, jammer genoeg.

avatar van Osiris Apis
Volgens mij niet veel, alleen It's You denk ik. Misschien nog 1 meer.
De rest van de nummers klinken niet als Kno producties.

Hé, Substantial op de voorpagina van MuMe

Gekkenhuis
Die cover geeft me een beetje een onbehaaglijk gevoel..

Gekkenhuis
Zie hier waarop ik op 3* uitkom.

avatar van Chuck Taylor
Ik vind de cover juist ongelofelijk mooi. eenvoud en die twee mooie kleuren, heel mooi vormgegeven.

avatar van -marco-
staan genoeg nummers op dit album die ik wel digg. Veelal geproduceerd door zijn maatje Tonedeff van extended f@mm.

Kijk uit naar zijn 1e album To This Union die ik binnenkort verwacht.

Substantial is een aardige Mc in mijn opinie!

Mb.
Substantial is een aangename rapper. Hij heeft een rustgevende en tegelijkertijd krachtige stem, die met de nodige tempoversnellingen de producties bekleed. Toch weet hij niet geheel te overtuigen. Dit ligt voornamelijk aan het onevenwichtige niveau van de producties. Maar dat niet alleen, want de producties zijn naast de schommeling in niveau ook nog eens te divers, wat de sfeer niet ten goede komt. Desondanks staan er een paar lekkere nummers op de plaat, zoals het radiovriendelijke "Resurrection of the House Party". Substantial levert uiteindelijk een redelijke plaat af.

Rene1979
Ik heb hem nog is helemaal geluisterd. Had met marco nog een discussie erover dat ik dit niet zo vond. Nu nog is een paar keer geluisterd en vind hem nu zelfs beter als dat marco hem vind

avatar van Silky & Smooth
Op dit album hoor ik dat Substantial gegroeid is als rapper. Hij zorgt hier voor een constant en evenwichtig album qua raps. Een nummer als Bananas komt hier bijvoorbeeld niet voor. Producties laten af en toe een beetje te wensen over, maar ook die vindt ik redelijk constant. Natuurlijk hoor ik Substantial liever over Nujabes-beats, maar dat is niet zo heel makkelijk meer helaas...

avatar van Septua
Wat een geweldig album, heerlijke beats met een geweldige rapper die weet hoe hij de beats moet gebruiken.
Het klinkt een beetje als een Common album, maar dat komt door de sfeer en stiekem ook door de stem van Substantial.

avatar van Silky & Smooth
Voor degenen die deze op vinyl willen: Klik