Bones Owens - Love Out of Lemons (2024)

1 stem

Rock / Roots
Label: Black Ranch

1. Love Out of Lemons (3:32)
  2. Devil Gonna Getcha (2:36)
  3. For Keeps (2:45)
  4. Get It On (2:27)
  5. Summer Skin (4:25)
  6. Sinking Like a Stone (3:33)
  7. Born Again (3:16)
  8. Goin' Back Where I Came From (2:47)
  9. Don't Hold Out on Me (2:37)
  10. Higher Than I Wanna Be (4:13)
  11. You Some More (2:43)
avatar van johans
De Amerikaanse zanger en componist Caleb ´Bones´ Owens startte zijn carrière in Nashville als sessie- en tourgitarist en werkte voor artiesten als Carrie Underwood en Bon Jovi. “Maar er was altijd een focus op het doen van mijn eigen ding”, zegt hij. En uiteindelijk werd zijn wens in 2021 vervuld met het gelijknamige debuut tot gevolg.

Een aangename en sympathieke verrassing met pakkende gitaarrifs, kekke refreintjes en fraaie harmonieën. Hij deed weliswaar niets nieuws en het was puur een weldadige rock ´n roll stoofpot met een scheutje grunge en vleugjes soul en blues wat hij ons voorschotelde, maar o wat was het lekker. Daar moet als aanvulling nog bij ‘zonder je te vervelen’. Want de intensiteit waarmee Owens zijn nummers bracht was ronduit overtuigend.

Op de opvolger Love Out Of Lemons gaat Owens, samen met producer Paul Moak door op de ingeslagen weg. Energiek, heerlijk fris en recht toe recht aan. Nummers, die op het podium, veel ruiger en vetter schijnen te klinken dan op zijn studioplaten. Muziek met een jaren zestig en zeventig geluid, dat sterk aan het werk van Led Zeppelin, The Black Keys, Creedence Clearwater Revival en Bad Company herinnert.