Sleeper - The It Girl (1996)

Rock / Pop
Label: Indolent

1. Lie Detector (2:31)
  2. Sale of the Century (4:29)
  3. What Do I Do Now (3:41)
  4. Good Luck Mr. Gorsky (4:05)
  5. Feeling Peaky (2:54)
  6. Shrinkwrapped (4:46)
  7. Dress Like Your Mother (2:34)
  8. Statuesque (3:23)
  9. Glue Ears (4:46)
  10. Nice Guy Eddie (3:20)
  11. Stop Your Crying * (3:35)
  12. Factor 41 (2:58)
  13. Click...Off...Gone (2:52)
  14. Paint Me * (3:25)
  15. Room at the Top * (3:07)
  16. Disco Duncan [Live] * (4:09)
  17. Vegas [Live] * (3:14)
  18. Amuse [Live] * (2:32)
  19. Atomic * (5:11)
  20. Package Holiday * (2:57)
  21. Oh Well * (2:12)
  22. Pokerface * (3:32)
  23. Blazer Sleeves * (2:52)
  24. Inbetweener [Live] * (3:55)
  25. She's a Sweetheart * (3:31)
  26. Statuesque [Boxed Off Mix] * (6:31)
  27. Atomic [Wubble U Mix] * (8:21)
  28. The Other End of the Telescope * (4:31)
  29. Spies * (3:14)
Beetje Pulp-esque bandje rondom Louise Wener, die nu romans schrijft, als ik het goed heb. Mijn aandacht werd vooral gegrepen door Sale Of The Century en vastgehouden door Statuesque en Nice Guy Eddie. Toen bedacht ik me dat ik deze CD moest hebben. Het is niet echt een meesterwerk, maar wel een album dat bijzonder lekker wegluistert.

Eigenlijk is het gewoon een middelmatige plaat, met drie fantastische singles en een redelijke afsluiter.

Inderdaad veel Pulp en een beetje Elastica.

Ik zag dat ze weer optreden. Nice guy Eddie blijjft wel een "Britpop-klassieker"

avatar van johan de witt
Dat vind ik juist van What Do I Do Now?
Hoewel hun grootste Britpopclassic op de vorige staat.

avatar van steven
Ik kende deze band vooral van inbetweener en what do I do now? Was weer eens into the britpop, en deze eens helemaal gedraaid. De volgorde van songs is trouwens helemaal anders op spotify. Fijne plaat dit , inderdaad , pulp , elastica , lush zijn dingen die ik terughoor. Op het hoogtepunt van de Britpop dit album . Ik vind het een uitstekend album , met Nice Guy Eddy , What do I do now? , Sale of the century als nummers die niet kunnen missen in een best of britpop playlist. De rest doet daar weinig voor over. Teksten zijn ook aardig. Ik mis dit soort muziek wel vandaag de dag . Gewoon lekker pop/rock met een goede melodie en van die typische britse invalshoeken qua teksten ( every day life etc) . Mooie muziekjaar 1996 !

wel jammer dat zo weinig van dit soort albums op vinyl is verschenen ( of haast niet meer verkrijgbaar is ) . Zou het zo aanschaffen in een reissue

avatar van TheWanderer
Jammer dat het fijne nummer Atomic alleen op de 2cd-versie is opgenomen.