200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures (2024)

Label: Metal Blade

1. Hands of Eternity (4:43)
  2. Gross Abuse (1:49)
  3. Manual Manic Procedures (2:42)
  4. Release the Stench (2:30)
  5. Led to the Chamber / Liquified (3:09)
  6. Flesh from Within (3:10)
  7. Defiled Gestation (4:24)
  8. Ride the Flatline (2:49)
  9. Parricide (4:06)
Nog geen negatieve review tegen gekomen. A.s. vrijdag maar even persoonlijke mening neer typen...

avatar van Kondoro0614
Tijdens Graspop dit jaar waren er verschillende death metal acts die wij hebben bezocht. Toen ik thuis eigenlijk veel van deze bands nog eens wou horen kwam deze band veel voorbij, voornamelijk als: Artiesten die je ook leuk vindt. Ook viel hun naam bij het publiek, niet veel maar ik heb een leuk gesprek gehad met een man die vooral van hun vorig album erg fan is.

Vlak na Graspop kwam deze plaat uit, hun nieuwe werk van de vrij jonge gasten. De zanger is mijn leeftijd, dus er zit nog aardig wat leuk werk aan te komen als ze wel dit niveau aan houden, want het klinkt eindelijk weer wat verfrissend. Het is gewoon death metal zoals je het zal verwachten, daar is geen twijfel over mogelijk maar, het gepingel doet me echt veel goed. Melodische death metal wil ik het niet echt noemen, al zitten ze er wel gewoon echt lekker in.

Ik denk dat je er wel van moet houden hoor, ik kan er in ieder geval best veel mee. Het opent ook prachtig, echt een lekkere beuk plaat die zijn werk doet.

avatar van Apollo
Nu kan ik het zeggen: vette tip, Kondoro0614! Cijfer volgt, maar zal zeker positief uitvallen. De muziek is niet melodieus, maar ritmisch, en weet heerlijk de knop om te zetten om los te gaan. Fijne productie ook voor dit kopschuddende geweld, er zit een heerlijke 'flow' in het album. Hopelijk komt de band eens in de buurt langs. Naast de intro die je tipte is een van mijn favoriete nummers 'Defiled Gestation', qua tekst niet zo boeiend maar de energie spat ervan af.

avatar van the crook
2024 zal natuurlijk het jaar zijn dat Blood Incantation de (metal) wereld op zijn kop zette met Absolute Elsewhere, een album dat in vele jaarlijsten hoog is geëindigd. Maar als er daarnaast een ander album uit 2024 is waar ik enorm van kan genieten, dan is dat dit album wel.

200 Stab Wounds maakt op Manual Manic Procedures grote stappen t.o.v. het debuut en verlegt de muziek van meer gore georiënteerd (met uitzondering van het artwork) naar vette groovende death metal, maar daarin een dikke knipoog naar melodie.